spot_img
12.2 C
București
duminică, mai 19, 2024
AcasăhighlightMAE monitorizează "cu atenție" situația familiei Bodnariu

MAE monitorizează „cu atenție” situația familiei Bodnariu

-

Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin Ambasada României la Oslo, „cunoaște și monitorizează cu atenție” situația familiei cetățeanului român ai cărui cinci copii minori au fost preluați de către autoritățile de protecție a copilului din Norvegia, precizează MAE, într-un comunicat remis sâmbătă AGERPRES.

„În acest sens, misiunea diplomatică română la Oslo s-a aflat în contact permanent cu familia în cauză pentru acordarea de sprijin și asistență consulară. De asemenea, Ambasada a întreprins demersuri relevante pe lângă oficiali din Ministerul norvegian al Afacerilor Externe și din Parlamentul Norvegiei. Părinții minorilor au angajat pe cont propriu un avocat specializat în soluționarea unor astfel de cazuri, care îi reprezintă în cadrul procedurilor judiciare aflate pe rolul instanțelor locale competente, având ca obiect exercitarea autorității părintești asupra celor 5 copii”, relevă MAE, în comunicatul difuzat sâmbătă.

- Advertisement -

CITIȚI ȘI:Statul norvegian a declanșat procedurile de adopție a copiilor familiei Ruth şi Marius Bodnariu/ Sâmbătă, manifestaţii de protest la Ambasadele Norvegiei la Bucureşti, Chişinău şi Washington D.C

Sursa citată adaugă că, în România, Ministerul Afacerilor Externe a informat Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție despre acest caz și a organizat consultări interinstituționale pentru evaluarea posibilităților de sprijin și intervenție la nivel bilateral.

- Advertisement -

„Având în vedere solicitarea expresă a familiei în cauză de a se evita mediatizarea detaliilor cazului, MAE nu este în măsură să ofere informații suplimentare. Ambasada României la Oslo urmărește îndeaproape evoluția cazului și este pregătită în continuare să ofere asistență consulară necesară, în limitele competențelor legale și cu respectarea cadrului legislativ norvegian, care cuprinde dispoziții și norme procedurale specifice, diferite de legea română, în ceea ce privește domeniul protecției drepturilor copilului”, își încheie MAE precizările de presă difuzate sâmbătă.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img