spot_img
18.1 C
București
luni, octombrie 3, 2022
AcasăActualitateMAE i-a luat funcția de consul onorific în Israel doctorului Herman (Tvica)...

MAE i-a luat funcția de consul onorific în Israel doctorului Herman (Tvica) Berkovits, medicul personal al fostului premier israelian Benjamin Netanyahu, „patriot român și israelian”

-

Ministerul român de Externe nu a prelungit mandatul de consul onorific al României în Israel doctorului Herman (Tvica) Berkovits. Declarația a fost făcută chiar de acesta într-un interviu pentru Cetățeanul.

Născut în România, la Târgu Lăpuş, Herman Berkovits (74 de ani) a urmat Medicina la Cluj şi este medicul personal al fostului premier israelian Benjamin Netanyahu. Consul onorific al României în Israel, el este şi doctor honoris causa şi decorat de universităţi de medicină recunoscute din România, precum cele din Cluj, Bucureşti şi Iaşi.

Doctorul Herman (Tvica) Berkovits a avut în ultimele două decenii, în calitate de „patriot român și israelian”, dar și de prieten apropiat și medic personal al fostului premier Benjamin Netanyahu, o contribuție majoră la dezvoltarea relațiilor dintre România și Israel.

Vreau să vă citesc scrisoarea pe care mi-a trimis-o în urmă cu trei zile domnul ambasador al României în Israel: «În numele autorităților române vă adresez sincere mulțumiri pentru implicarea dumneavoastră în întărirea relațiilor economice, diplomatice și culturale între România și Statul Israel, colaborarea cu dumneavoastră fiind un real privilegiu. Promptitudinea și spiritul generos de care ați dat dovadă au fost deosebit de apreciate și ne exprimăm dorința de a continua o strânsă colaborare și în viitor. Având în vedere că formal mandatul de consul de onoare al României în Statul Israel nu a fost prelungit de autoritățile competente din România, mi-a revenit datoria de a notifica în acest sens  ministerul israelian al afacerilor externe care va derula formalitățile administrative de închidere a misiunii».„, a spus Berkovits pentru Cetățeanul.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...