spot_img
11.3 C
București
vineri, octombrie 7, 2022
AcasăAnalizeCafteala oligarhilor ruși pe Facebook

Cafteala oligarhilor ruși pe Facebook

-

Oligarhul Oleg Deripaska, un apropiat al președintelui Vladimir Putin, a intentat un proces pentru „protejarea onoarei și demnității” împotriva lui Oleg Tinkov, un alt miliardar rus, chemând în instanță și Meta/Facebook, potrivit Interfax.

Alexei Melnikov, avocatul lui Deripasla, a explicat pentru Interfax că procesul a fost intentat din cauza „declarațiilor jignitoare” ale lui Tinkov pe pagina sa de Facebook 

„Solicităm instanței să recunoască informațiile difuzate de Tinkov ca fiind false, discreditând onoarea, demnitatea și reputația de afaceri a lui Oleg Vladimirovici și, de asemenea, să recupereze de la Tinkov despăgubiri pentru prejudiciul moral și reputațional în valoare de 2 miliarde de ruble”, a spus avocatul.

Într-un interviu acordat jurnaliștilor de la The New York Times la începutul lunii mai, Tinkov a declarat că Kremlinul l-a forțat să își vândă toate afacerile după ce a criticat războiul din Ucraina.

El este fondatorul uneia dintre cele mai mari bănci private din Rusia și este cunoscut ca unul dintre puținii miliardari ruși care și-au construit averea în afara industriilor energetice și de exploatare a resurselor naturale.

„Nu am putut discuta despre preț. Am fost ca un ostatic – iei ceea ce ți se oferă. Nu am putut negocia”, a spus el pentru Times.

Tinkov a avut probleme și în unele țări din occident. El a fost de acord anul trecut să plătească 507 milioane de dolari pentru a soluționa un caz de fraudă fiscală în Statele Unite. Marea Britanie l-a inclus în luna martie pe lista de sancțiuni împotriva elitelor financiare din Rusia.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Scandalul banderolelor LGBTQ la Mondialul din Qatar: Serbia, Croația, Portugalia și...

0
Căpitanul selecționatei de fotbal a Serbiei, Dušan Tadić nu va purta banderola de căpitan în culorile curcubeului la proximul Campionat Mondial din Qatar, a...