spot_img
12.5 C
București
duminică, februarie 25, 2024
AcasăAnalizeCafteala oligarhilor ruși pe Facebook

Cafteala oligarhilor ruși pe Facebook

-

Oligarhul Oleg Deripaska, un apropiat al președintelui Vladimir Putin, a intentat un proces pentru „protejarea onoarei și demnității” împotriva lui Oleg Tinkov, un alt miliardar rus, chemând în instanță și Meta/Facebook, potrivit Interfax.

Alexei Melnikov, avocatul lui Deripasla, a explicat pentru Interfax că procesul a fost intentat din cauza „declarațiilor jignitoare” ale lui Tinkov pe pagina sa de Facebook 

- Advertisement -

„Solicităm instanței să recunoască informațiile difuzate de Tinkov ca fiind false, discreditând onoarea, demnitatea și reputația de afaceri a lui Oleg Vladimirovici și, de asemenea, să recupereze de la Tinkov despăgubiri pentru prejudiciul moral și reputațional în valoare de 2 miliarde de ruble”, a spus avocatul.

Într-un interviu acordat jurnaliștilor de la The New York Times la începutul lunii mai, Tinkov a declarat că Kremlinul l-a forțat să își vândă toate afacerile după ce a criticat războiul din Ucraina.

- Advertisement -

El este fondatorul uneia dintre cele mai mari bănci private din Rusia și este cunoscut ca unul dintre puținii miliardari ruși care și-au construit averea în afara industriilor energetice și de exploatare a resurselor naturale.

„Nu am putut discuta despre preț. Am fost ca un ostatic – iei ceea ce ți se oferă. Nu am putut negocia”, a spus el pentru Times.

Tinkov a avut probleme și în unele țări din occident. El a fost de acord anul trecut să plătească 507 milioane de dolari pentru a soluționa un caz de fraudă fiscală în Statele Unite. Marea Britanie l-a inclus în luna martie pe lista de sancțiuni împotriva elitelor financiare din Rusia.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img