spot_img
11.5 C
București
duminică, martie 3, 2024
AcasăEconomieComertMaduro mută de la Lisabona la Moscova

Maduro mută de la Lisabona la Moscova

-

Președintele Venezuelei Nicolas Maduro, legitimitatea căruia este contestată de mai multe țări occidentale, a dispus să fie închis oficiul european al companiei petroliere de stat PDVSA, cu sediul la Lisabona, și să fie transferat la Moscova. Anunțul l-a făcut vicepreședinta Venezuelei, Delcy Rodriguez, care se află în vizită la Moscova, transmite Radio Europa Liberă.

Statele Unite ale Americii au impus sancțiuni companiei petroliere de stat din Venezuela și partenerilor săi, înghețându-i active în valoare de 7 miliarde de dolari. Petrolul este principala sursă de venit a Venezuelei.

- Advertisement -

Potrivit agenției Reuters, sancțiunile americane au paralizat exporturile de petrol ale regimului de la Caracas. Publicația Wall Street Journal a scris că Venezuela ar încerca să livreze petrol, pe bază de barter, în India. Liderul opoziției venezuelene Juan Guaido, recunoscut drept președinte de mai multe țări occidentale, și-a numit reprezentanții săi în PDVSA, respinși însă de Curtea Supremă a țării.

Vicepreședinta Venezuelei, Delcy Rodriguez, a purtat, vineri, negocieri la Moscova, care recunoaște legitimitatea regimului Maduro, iar ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat că Rusia va continua să ajute Venezuela, inclusiv prin livrări de grâu, țara aflându-se într-o profundă criză economică.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img