spot_img
9.2 C
București
duminică, noiembrie 27, 2022
AcasămediuMadalin Voicu, numit consul la Bonn, pe lista neagra a organizatiilor evreiesti

Madalin Voicu, numit consul la Bonn, pe lista neagra a organizatiilor evreiesti

-

Guvernul Victor Ponta a decis miercuri numirea in calitate de consul general al Romaniei la Bonn pe deputatul PSD de Constanta, Madalin Voicu.

- Reclama -

Voicu a fost printre cele mai vocale voci antioccidentale din PSD. Dar acesta se afla si pe lista neagra a Centrului pentru Monitorizarea şi Combaterea Antisemitismului (MCA). 

In decembrie 2014, Voicu a fost acuzat de antisemitism de organizatia amintita.

În sesizarea semnată  la aceea vreme de Maximillian Marco Katz, director Fondator al MCA ROMANIA (Centrul pentru Monitorizarea şi Combaterea Antisemitismului, nr) se precizează că într-un cotidian central a fost publicat un articol cu următorul titlu: Mădălin Voicu, atac la FMI: „Eu înţeleg că finanţele mondiale sunt conduse de anumiţi perciunaţi, dar vreau să ştiu care e avantajul meu ca ţară”.

Reprezentantul MCA precizează că ”expresia ”perciunaţi”este una dintre expresiile utilizate de antisemiţi atunci când fac referiri la evrei.”Noi nu avem nici un motiv să credem că domnul Mădălin Voicu a folosit expresia ”perciunaţi”în mod nevinovat şi altfel decât conform uzului ei tradiţional, explicat mai sus”, arată acesta.

El continuă: ”În acest context vă transmitem, prin acest mesaj deschis, repulsia şi revolta noastră faţă de astfel de manifestări antisemite care incită opinia publică şi care alimentează ideiile preconcepute despre evrei. În România secolului XXI numai persoane cu o totală lipsă de cultură, lipsă de respect de sine şi lipsă de respect faţă de societatea în care trăiesc pot să exprime astfel de opinii rasiste care denotă ignoranţă”.

Voicu a fost si initiatorul legii amnistiei si gratierii, criticata de Germania.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img