spot_img
24 C
București
miercuri, septembrie 28, 2022
AcasăEconomieComertMacron spune că luptă cu Germania

Macron spune că luptă cu Germania

-

Preşedintele Emmanuel Macron a recunoscut joi, în conferinţa de presă organizată la Palatul Elysée, că între Franţa şi Germania există dezacorduri în privinţa anumitor subiecte, cum ar fi Brexit sau comerţul, şi a susţinut necesitatea afirmării „poziţiilor franceze”, transmite AFP.

- Reclama -

„Această politică a compromisului (…) nu trebuie să împiedice afirmarea unei poziţii franceze când aceasta există; ca în orice cuplu sau proiect, asumarea faptului că există dezacorduri” a declarat preşedintele Franţei.

„În privinţa Brexitului, nu împărtăşim în acest moment aceeaşi poziţie. La un moment dat, va trebui să o facem”, a precizat Emmanuel Macron, într-o referire la dezacordul cu Berlinul în privinţa calendarului de retragere a Marii Britanii din UE.

Şeful statului francez a susţinut la ultimul summit european din 10 aprilie amânarea Brexitului până cel târziu pe 31 octombrie, în timp ce cancelarul german Angela Merkel a pledat pentru începutul anului 2020.

„În privinţa ambiţiilor privind clima şi domeniul energetic, nu avem chiar aceeaşi linie”, a adăugat Macron, făcând referire la opoziţia Parisului faţă de noile negocieri comerciale dintre UE şi SUA.

Franţa şi-a manifestat pe 15 aprilie refuzul de a negocia cu un partener ostil unui acord mondial referitor la climă, dar opoziţia sa nu a avut efect, deoarece deciziile în materie de comerţ se adoptă cu majoritate calificată în cadrul UE.

Pe de altă parte „cuplul franco-german este o realitate în istoria construcţiei europene”, a ţinut să sublinieze preşedintele Macron.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...