spot_img
14.8 C
București
duminică, mai 19, 2024
AcasăAnalizeMacron nervos pe Merkel din cauza afacerii cu arme cu Arabia Saudită

Macron nervos pe Merkel din cauza afacerii cu arme cu Arabia Saudită

-

Preşedintele francez Emmanuel Macron a calificat vineri drept o ‘demagogie’ ideea de a se suspenda livrările de arme către Arabia Saudită ca sancţiune în urma asasinării jurnalistului Jamal Khashoggi, aşa cum a cerut Parlamentul European, transmite agenţia EFE. Macron a acuzat-o fără să o numească pe Angela Merkel.
Cancelarul german a anunţat luni că ţara sa încetează livrările de arme către Arabia Saudită şi a cerut o ‘poziţie europeană’ comună în cazul Khashoggi.

‘Ar fi foarte demagogic să spunem că încetăm să vindem arme. Care este influenţa vânzărilor de arme în asasinatul lui Khashoggi ?’, a spus preşedintele francez în timpul unei conferinţe de presă la Bratislava.

- Advertisement -

Reacţia lui Macron survine după rezoluţia adoptată joi de Parlamentul European, în care se solicită statelor membre ale UE să impună un embargou asupra vânzărilor de arme către Riad.

Eurodeputaţii au atras atenţia că asasinarea lui Jamal Khashoggi se înscrie în contextul unui val de represiune pe scară largă împotriva apărătorilor drepturilor omului, avocaţilor, jurnaliştilor, scriitorilor şi bloggerilor, acţiuni care s-au intensificat după ce prinţul Mohammed bin Salman a promis să-şi consolideze controlul asupra serviciilor de securitate naţionale.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img