spot_img
0.9 C
București
joi, decembrie 7, 2023
AcasăcoronavirusMacron: Francezii rămân în carantină până pe 11 mai

Macron: Francezii rămân în carantină până pe 11 mai

-

Președintele Emmanuel Macron anunță o prelungire a carantinei până luni, 11 mai. Carantina a fost impusă în Franța începând cu data de 17 martie, transmite RFI.

Într-un discurs televizat, al patrulea în ultimele săptămâni, președintele a ținut să observe că spitalele franceze au reușit să îi îngrijească pe toți cei care au ajuns în unitățile medicale în această perioadă dificilă.

Președintele a multumit tuturor celor implicați în aceste momente pentru a face față crizei sanitare, acestui virus necunoscut după cum s-a exprimat.

Au existat și lacune, admite președintele amintind de lipsa măștilor, a mănușilor, a gelurilor dezinfectante. 

El a remarcat și unele slăbiciuni ale sistemului de sănătate dar pe de altă parte a remarcat colaborarea foarte bună între spitalele de stat și cele private și a mulțumit medicilor din Germania și Luxembourg care au primit pacienși francezi.

Serviciile spitalicești sunt saturate iar epidemia nu este stăpânită. Motiv pentru care carantina trebuie prelungită, explică liderul de la Elysée, până pe 11 mai. Ieșirea din carantină va avea loc progresiv, pentru început vor relua școala elevii din primele clase.

Cursurile pentru studenți vor fi reluate spre vară, fără a fi precizată o dată anume.

Cinematografele și restaurantele vor rămâne închise iar festivalurile vor fi interzise și după data de 11 mai.

Toate persoanele care vor prezenta simptome vor fi testate și în cazul în care va fi nevoie plasate în carantină.

Frontierele cu statele non-UE vor rămâne închise și după 11 mai.

Ultimul bilanț indică aproape 15 000 de decese din cauza coronavirusului în Franța. În ultimele 24 de ore au murit 335 de oameni în spitale comparativ cu 310 decese înregistrate duminică în spitale, anunță Ministerul Sănătății.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img