spot_img
26.9 C
București
duminică, august 14, 2022
AcasăAnalizeMacron anunță că este util să "lase deschisă calea" dialogului cu Moscova

Macron anunță că este util să „lase deschisă calea” dialogului cu Moscova

-

Preşedintele Emmanuel Macron a considerat vineri că este util să „lase deschisă calea” dialogului cu Moscova pentru a obţine oprirea ofensivei sale din Ucraina, denunţând în acelaşi timp duplicitatea omologul său rus, Vladimir Putin, transmite AFP.

- Reclama -

La sfârşitul summitului extraordinar UE de la Bruxelles, preşedintele francez a declarat că a avut joi „un schimb franc, direct, rapid” cu Vladimir Putin în care a solicitat „încetarea luptelor cât mai curând posibil”. I-a cerut de asemenea lui Vladimir Putin să discute cu Volodimir Zelenski, la solicitarea preşedintelui ucrainean.

„Cred că ţine de responsabilitatea mea (…) ca, deşi condamnând, sancţionând şi continuând să acţionez, să las această cale deschisă pentru ca în ziua în care vor putea fi îndeplinite condiţiile să obţinem o încetare a ostilităţilor”, a declarat preşedintele Franţei.

Cu toate acestea, Emmanuel Macron a denunţat duplicitatea Kremlinului.

Cu puţin timp înainte de invadarea Ucrainei de către Rusia „încă discutam detaliile implementării acordurilor de la Minsk. Deci, da, a existat duplicitate, a existat o alegere deliberată şi conştientă a preşedintelui Putin de a lansa războiul atunci când încă mai puteam negocia pacea”, a estimat preşedintele Macron.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...