spot_img
32.2 C
București
duminică, august 7, 2022
AcasăAnalizeAustralia acuză China că este "colacul de salvare" al Rusiei

Australia acuză China că este „colacul de salvare” al Rusiei

-

Australia a reproşat vineri Chinei că este „colacul de salvare” al Rusiei, pentru că nu a denunţat invazia rusă din Ucraina şi din cauza deciziei sale „inacceptabile” de a relaxa restricţiile asupra importurilor de grâu rusesc, relatează AFP conform Agerpres.

- Reclama -

Lumea trebuie să fie unită pentru a condamna războiul rus din Ucraina, a declarat premierul australian Scott Morrison, subliniind „absenţa unui răspuns puternic din partea Chinei”.

În plină invazie rusă în Ucraina, care a atras sancţiuni severe din partea Occidentului împotriva Kremlinului şi a aliaţilor săi, Beijingul a anunţat că va permite importurile de grâu rusesc.

„Este pur şi simplu inacceptabil să arunci un colac de salvare Rusiei într-un moment în care invadează o altă ţară”, a spus Morrison.

Acordul, anunţat joi de serviciile vamale chineze, dar ştiut de la începutul lunii februarie, va permite importurile din toate regiunile ruse, comparativ cu şapte până acum.

Rusia produce circa un sfert din grâul mondial, conform datelor ONU, acest comerţ reprezentând miliarde de dolari pe an.

Ucraina asigură 10% din producţia mondială. Războiul şi sancţiunile ar putea afecta producţia şi agrava scumpirea alimentelor în lume.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...