spot_img
-3.3 C
București
joi, februarie 9, 2023
AcasăAnalizeLUPTA PENTRU PUTERE LA KIEV: Adjunctul ministrului Apărării , adjunctul directorului administraţiei...

LUPTA PENTRU PUTERE LA KIEV: Adjunctul ministrului Apărării , adjunctul directorului administraţiei prezidenţiale Kirilo Timoşenko şi adjunctul procurorului general au demisionat. 5 guvernatori și 4 viceminiștri au fost destituiți

-

Mai mulţi oficiali ucraineni de rang înalt şi-au anunţat marţi demisia, în urma unui scandal de corupţie în aprovizionări ale armatei, primul scandal şi prima remaniere de această amploare de la începutul Războiului rus în Ucraina, relatează AFP.

- Reclama -

Între oficialii care au demisionat şi a căror plecare a fost acceptată imediat se află adjunctul ministrului Apărării Viaceslav Şapovalov, care era însărcinat cu susţinerea logistică a forţelor armate, adjunctul directorlui administraţiei prezidenţiale Kirilo Timoşenko şi adjunctul procurorului general Oleksii Sîmonenko.

Aceste anunţuri intervin după ce autorităţile l-au destituit pe adjunctul ministrului Infrastructurii Vasîl Lozînski – suspectat de faptul că a primit miră suma de 400.000 de dolari pentru a ”facilita” achiziţionarea unor generatoare la preţuri umflate, în contextul în care Ucraina este afectată de întreruperi de electricitate în urma atacurilor ruseşti asupra infrastructurii energetice.

Kirilo Tîmoşenko – unul dintre puţinii colaboratori ai preşedintelui Volodimi Zelenski aflaţi în funcţie de la alegerea fostului actor de comedie în 2019, care superviza proiectele de reconstruire a instalaţiilor avariate în atacuri ruseşti – a apărut în mai multe scandaluri – atât în timpul, cât şi înainte de invazia rusă a Ucrainei.

Cinci guvernatori regionali şi patru viceminiştri au fost demişi din funcţie în Ucraina, a anunţat marţi guvernul, citat de France Presse, după un scandal de corupţie presupus în armată şi în plină invaziei a ţării de către Rusia.

Potrivit lui Taras Melniciuk, reprezentant al guvernului pe lângă Parlament, guvernatorii regiunilor Dnipropetrovsk (centru) Valentin Reznicenko, Zaporojie (sud) Oleksandr Staruh, Sumi (nord) Dmitro Jivîtski, Herson (sud) Iaroslav Ianuşevici şi al capitalei Kiev, Oleksi Kuleba, îşi vor părăsi posturile.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img