spot_img
22.1 C
București
miercuri, iunie 19, 2024
AcasăEconomie”Lunea neagră”: Lira sterlină se prăbuşeşte la cel mai scăzut nivel din...

”Lunea neagră”: Lira sterlină se prăbuşeşte la cel mai scăzut nivel din ultimii 31 de ani

-

Lira sterlină a scăzut sub valoarea de 1,20 dolari pentru prima oară după prăbuşirea din Octombrie, după ce Sunday Times a raportat că May va pregăti o retragere din zona de liber schimb cu Uniunea Europeană în schimbul libertăţii să limiteze imigraţia şi să încheie acorduri de liber schimb cu alte ţări, scrie Ziarul Financiar.

În timp ce fondurile de investiţii au început să crească pariurile împotrivei lirei de anul trecut, Bank of Tokyo – Mitsubishi a spus că noile decizii ar putea face investitorii să renunţe la aceste poziţii, scrie Bloomberg.

”Chiar dacă lira şi-ar reveni în Londra, se pare că  realitatea unui Brexit dur nu a fost încă înţeleasă pe deplin”, a spus Sean Callow, strateg la Westpac Banking Corp din Sydney. ”Este dificil să facem estimări pentru liră. Probabil că în săptămânile care urmează va depăşi minimul ultimilor 31 de ani”, a spus el.

Lira a scăzut cu 1,6% luni, la 1,1986 dolari, cel mai slab nivel de pe 7 octombrie, când a scăzut la 1,1841 dolari, minimul din 1985.

Oficialii guvernamentali se aşteată ca discursul oficial al lui May să provoace o corecţie în piaţă. Lira sterlină reuşise să recupereze o parte din pierderi când Bloomberg a anunţat că premierul Theresa May face planuri pentru a reasigura investitorii, iar preşedintele American Donald Trump a anunţat că va oferi Marii Britanii un acord comercial ”corect”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img