spot_img
30.3 C
București
miercuri, iunie 12, 2024
AcasăAnalizeLukasenko: Nu există „de ce să ne temem” de luptătorii Wagner

Lukasenko: Nu există „de ce să ne temem” de luptătorii Wagner

-

Comandanții PMC „Wagner” atunci când se vor muta în Belarus vor putea împărtăși experiența lor cu armata republicii, a declarat președintele belarus Alexandru Lukașenko la o întâlnire cu ministrul Apărării Viktor Khrenin, informează BelTA.

„Sunt în prima linie – echipe de asalt. Vă vor spune despre arme: care au funcționat bine, care nu. Și tactici, și arme, și cum să ataci, cum să te aperi. Este neprețuit. Aceasta este ceea ce trebuie să luăm de la wagneriți”, a spus Lukashenka, subliniind că nu există „de ce să ne temem” de luptătorii Wagner PMC.

În seara zilei de 26 iunie, președintele rus Vladimir Putin le -a oferit wagneriților, care au refuzat să participe la „marșul justiției” fondatorului PMC, Evgheni Prigojin, o alegere: să continue să servească în Rusia prin semnarea unui contract cu Ministerul Apărării sau cu o altă agenție de aplicare a legii, să părăsească serviciul sau „pleacă în Belarus”. „Promisiunea pe care am făcut-o va fi ținută. Repet, alegerea vă aparține, dar sunt sigur că va fi alegerea soldaților ruși care și-au dat seama de tragica lor greșeală”, a adăugat el.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img