spot_img
15.2 C
București
joi, mai 23, 2024
AcasăAnalizeDeputata Horga acuză secretomania privind proiectul unui incinerator pentru deșeuri în Giurgiu:...

Deputata Horga acuză secretomania privind proiectul unui incinerator pentru deșeuri în Giurgiu: Sunt 2 instituții conduse de reprezentanți ai PSD

-

Proiectul privind înființarea unui incinerator pentru deșeuri în municipiul Giurgiu, într-o zonă în care există în apropiere inclusiv locuințe, a stârnit multă îngrijorare printre locuitorii orașului. Proiectul a fost supus dezbaterii publice de către Agenția de Protecție a Mediului Giurgiu și va fi destinat arderii deșeurilor medicale, animale dar și altor deșeuri.Am solicitat informații de la instituțiile statului, dar m-am lovit de lipsă de transparență și nepăsare. Am adresat întrebări și interpelări în calitate de parlamentar, fiind o modalitate prin care Legislativul controlează Executivul, potrivit Constituției, Statutului deputaților și senatorilor și Regulamentului Camerei Deputaților, afirmă pe Facebook deputata PNL de Giurgiu, Gabriela Horga.

Întrebările pe care le-am adresat de peste o luna jumătate pe această temă Ministerului Sănătății și Agenției Naționale pentru Protecția Mediului nu au primit nici până astăzi răspuns. Termenul pentru răspuns era 16 iunie 2023. Sunt două instituții conduse de reprezentanți ai PSD. Aceștia nu respectă obligațiile de a răspunde în termenul legal. Marian Mina, președintele PSD Giurgiu, se pretinde preocupat de acest subiect, dar colegii lui de partid nu răspund la întrebările pe această temă. Am trimis, de asemenea o interpelare Ministerului Mediului, în momentul în care instituția era condusă de Tancosz Barna, iar în acest caz termenul de răspuns nu a fost depășit. Sunt împotriva acestui proiect, dar, în calitate de parlamentar, posibilitatea de a-l stopa efectiv depinde de implicarea autorităților cu puteri executive. Nu abandonez lupta. Voi reveni cu interpelări pe acest subiect. Voi discuta cu experți în domeniu pentru a vedea cum poate fi înăsprită legislația referitoare la astfel de proiecte.Realizarea acestui incinerator ar putea pune în pericol sănătatea locuitorilor din municipiul Giurgiu. Instalaţiile de tratare termică şi valorificare energetică a deşeurilor au un impact negativ major asupra sănătăţii cetăţenilor, economiei locale şi a mediului înconjurător.Un domeniu extrem de sensibil în acest caz este reprezentat de protecția mediului și a sănătății populației, mai spune Horga.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img