spot_img
9.6 C
București
marți, martie 5, 2024
AcasăAnalizeLudovic Orban taie deplasările externe ale parlamentarilor PNL între 5-20 decembrie. Aceștia...

Ludovic Orban taie deplasările externe ale parlamentarilor PNL între 5-20 decembrie. Aceștia nu pot merge la Congresul CDU unde va fi ales succesorul Angelei Merkel

-

Biroul Executiv al PNL a decis luni să sisteze orice fel de deplasare externă pentru toţi parlamentarii partidului, în perioada 5 – 20 decembrie, pentru a fi prezenţi la procedurile care urmează să se deruleze: moţiunea de cenzură, propunerea de revocare din funcţie a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi Legea bugetului de stat, a declarat liderul liberalilor Ludovic Orban.

În 7 decembrie urmează să aibă loc Congresul CDU unde urmează să fie ales succesorul Angelăi Merkel la șefia partidului.

- Advertisement -

„Am luat decizia de a sista orice fel de deplasare externă pentru toţi parlamentarii PNL, în perioada 5 – 20 decembrie, pentru procedurile importante care urmează să se deruleze: moţiunea de cenzură, propunerea de revocare a lui Liviu Dragnea, Legea bugetului de stat. Tot legat de Legea bugetului de stat, obligaţia Guvernului este ca până la data de 15 noiembrie să trimită spre dezbatere Parlamentului proiectul legii bugetului de stat şi al bugetului de asigurări sociale pe 2019. Riscăm ca Guvernul PSD – ALDE să lase România fără buget pe anul 2019. Guvernul actual, în loc să trimită spre dezbatere Parlamentului proiectul Legii bugetului de stat, stă şi cârpeşte bugetul pe 2018, încercând să inventeze metode pentru a putea reduce deficitul bugetar dramatic care se profilează şi care se vede după analiza deficitului la 10 luni de execuţie bugetară că este de peste 2%”, a afirmat Orban, la Palatul Parlamentului, după şedinţa Biroului Executiv al PNL.

El a adăugat că BEx al PNL a discutat propria propunere de lege a bugetului de stat pe anul 2019. „Transmitem această propunere către toate comisiile de specialitate ale partidului, către reprezentanţii partidului, către autorităţile locale, o vom supune dezbaterii publice şi, în cazul în care PSD nu e în stare să vină cu proiectul de buget, deşi se află la guvernare, PNL se angajează să suplinească PSD, pentru că noi suntem capabili să elaborăm oricând un proiect de buget care să atingă obiectivele pe care noi le considerăm că sunt absolut necesare pentru România: o creştere economică sănătoasă, bazată pe investiţii, bazată pe motoare de creştere care cu adevărat să emită o creştere sustenabilă, care să se vadă în creşterea puterii de cumpărare a cetăţenilor. (…) Până la sfârşitul săptămânii viitoare vom prelua toate observaţiile şi toate propunerile şi vom prezenta propria noastră viziune a bugetului de stat”, a subliniat liderul PNL.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img