spot_img
20.3 C
București
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăDezvaluiriLudovic Orban și-a luat consilier dintre susținătorii LGBT și purtător de cuvânt...

Ludovic Orban și-a luat consilier dintre susținătorii LGBT și purtător de cuvânt un fost consilier al pesedistului Constantin Niță

-

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni că Biroul executiv al liberalilor a decis cu unanimitate de voturi desemnarea fostului jurnalist Ionel Dancă purtător de cuvânt al partidului. De asemenea fostul ministru al lui Dacian Cioloș, Violeta Alexandru, a devenit consilier personal al liderului PNL.

- Advertisement -

În calitate de ministrul delegat pentru Dialog Social, Violeta Alexandru a susținut deschis mișcarea LGBT, ea participând și la mitingurile acestora din București. 

- Advertisement -

„Marsul diversitatii, organizat la Bucuresti, a reusit sa atraga in 2016 un numar record de participanti: peste 2.500 de persoane. (…) Pentru prima data, un ministru in functie din Guvernul Romaniei a participat la Marsul Diversitatii. Violeta Alexandru, ministrul pentru Dialog social, a transmis un mesaj oficial pentru comunitatea LGBT din Romania”, sublinia Active Watch in raportul privind DIU in Romania.

Ea a și fost recompensată de Active Watch pentru susținerea LGBT  cu premiul „Remus Cernea” pentru „curajul si consecventa cu care sustine valorile societatii deschise, ale drepturilor fundamentale ale omului”. 

„Biroul Executiv al PNL a decis în unanimitate desemnarea în calitate de purtător de cuvânt al PNL și de coordonator al Departamentului de comunicare al PNL a domnului Ionel Dancă. (…) De asemenea, am decis ca doamna ministru Violeta Alexandru să fie consilierul meu personal pentru bună guvernare, care presupune extrem de multe lucruri în care doamna Violeta Alexandru are expertiză și are o experiență vastă. (…) Am luat decizia de a numi ca purtător de cuvânt pe Ionel Dancă și consilier al președintelui PNL pe Violeta Alexandru pentru că sunt doi oameni pe care îi cunosc, cu care am colaborat, oameni cu coloană vertebrală, integri, profesioniști, care de-a lungul carierei lor, indiferent că a fost o carieră publică sau în ONG-uri sau în media au avut o carieră de succes, în care au arătat seriozitate, competență și performanță în derularea lor”, a spus Orban, la Parlament.

Ionel Dancă a lucrat la Realitatea TV. Apoi a fost consilierul miniștrilor Economiei, Andrei Gerea și Constantin Niță, dar a lucrat și în guvernul Cioloș,

După aceea a lucrat la USR.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img