spot_img
27.4 C
București
joi, august 18, 2022
AcasăDezvaluiriLudovic Orban, scrisoare către Dăncilă, Dragnea și Tăriceanu: Vă somez să prezentaţi...

Ludovic Orban, scrisoare către Dăncilă, Dragnea și Tăriceanu: Vă somez să prezentaţi urgent în dezbatere publică proiectul de buget pentru 2019 şi să convocaţi o sesiune extraordinară a Parlamentului de îndată pentru adoptarea Legii bugetului de stat. Din incompetenţa voastră, anul 2019 începe cum nu se poate mai prost pentru români

-

Preşedintele PNL Ludovic Orban a adresat premierului Viorica Dăncilă şi preşedinţilor celor două Camere o scrisoare deschisă în care îi somează să prezinte urgent în dezbatere publică proiectul de buget pe 2019 şi să convoace o sesiune extraordinară a Parlamentului pentru adoptarea legii bugetului de stat pe anul acesta, transmite News.ro.

- Reclama -

„Vă somez să prezentaţi urgent în dezbatere publică proiectul de buget pentru 2019 şi să convocaţi o sesiune extraordinară a Parlamentului de îndată pentru adoptarea Legii bugetului de stat. Din incompetenţa voastră, anul 2019 începe cum nu se poate mai prost pentru români. Activitatea principalelor instituţii ale statului şi a autorităţilor locale este afectată negativ de absenţa bugetului de stat. Aţi călcat în picioare obligaţia legală de a înainta Parlamentului proiectul legii bugetului de stat şi a bugetului de asigurări sociale până la data de 15 noiembrie 2018”, scrie liderul PNL în scrisoarea deschisă adresată premierului Dăncilă şi liderilor PSD şi ALDE.

El susţine că este inadmisibil ca România să înceapă anul 2019 fără un buget aprobat, fără o prognoză clară de venituri şi cheltuieli bugetare şi fără o bază legală care să fundamenteze cheltuirea banilor publici.

Ca urmare a acestui fapt principala lovitură o resimt companiile care nu ştiu la ce noi taxe şi impozite să se mai aştepte care pot apărea în proiectul legii bugetului de stat pentru 2019 şi nu-şi pot construi planurile de afaceri pentru acest an, consideră liderul PNL.

„Iresponsabilitatea voastră loveşte la început de an în pensionarii care nu vor mai beneficia de creşterea pensiilor cu 9% conform legii în vigoare începând cu luna ianuarie şi în angajaţii din sectorul public care nu ştiu dacă există bani pentru plata salariilor până la sfârşitul anului şi care riscă să fie daţi afară dacă nu veţi fi în stare să asiguraţi resursele bugetare necesare. În acelaşi timp, după ce aţi pus lacătul pe uşile principalelor instituţii ale statului, în ultima zi a anului trecut economia privată a fost lovită peste noapte cu noi taxe şi impozite care vor provoca scumpiri în lanţ pentru întreaga populaţie. Prin noile taxe şi impozite care se vor aplica de la începutul anului fără nicio fundamentare veţi îngropa creşterea economică a României şi veţi bloca o dezvoltare sănătoasă care să genereze prosperitate pentru toţi românii”, scrie Ludovic Orban.

Pe de altă parte, administraţiile locale, în special cele mai performante, administraţiile liberale, care au fost jefuite constant de resurse în ultimii ani, sunt în imposibilitatea de a adopta bugetele locale şi nu pot să demareze niciun proiect de investiţie locală până la adoptarea bugetului de stat., argumentează el.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...