spot_img
9.5 C
București
sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăLocale 2016Ludovic Orban scapă definitiv de controlul judiciar

Ludovic Orban scapă definitiv de controlul judiciar

-

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis, miercuri, să respingă contestaţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie privind ridicarea controlului judiciar în dosarul în care fostul candidat al PNL la Primăria Capitalei, Ludovic Orban, a fost trimis în judecată de DNA, hotărârea fiind definitivă.

Magistraţii instanţei supreme au decis revocarea controlului judiciar în cazul lui Ludovic Orban în dosarul în care fostul candidat al PNL la Primăria Capitalei este acuzat că ar fi cerut bani unui om de afaceri pentru campania electorală, decizia fiind definitivă.

- Advertisement -

Ludovic Orban, fost candidat al Partidului Naţional Liberal (PNL) şi prim-vicepreşedinte al formaţiunii politice, a fost trimis în judecată fiind acuzat de folosirea influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite, cauza fiind înregistrată pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).

Procurorii susţin că la data de 1 martie 2016, Ludovic Orban ar fi contactat un om de afaceri pe care îl cunoştea, cerându-i bani pentru campania electorală pentru alegerile locale din vara anului 2016, în care Orban Ludovic fusese nominalizat pentru a candida la funcţia de primar al Municipiului Bucureşti. Omul de afaceri căruia Ludovic Orban i-ar fi solicitat ajutorul financiar este Tiberiu Urdăreanu, potrivit unor surse judiciare.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img