spot_img
13 C
București
joi, februarie 22, 2024
AcasăAnalize„Lucruri ciudate” au început să se întâmple la granița dintre Polonia și...

„Lucruri ciudate” au început să se întâmple la granița dintre Polonia și Ucraina

-

După ce oficialii fiscali polonezi au început să verifice documentele șoferilor de la granița cu Ucraina, numărul camioanelor ucrainene cu ajutor umanitar a scăzut considerabil, scrieDo Rzeczy, citându-l pe Jacek Sokol de la Comitetul pentru Protecția Transportatorilor din Polonia.

„De joi, angajații Administrației Fiscale de Stat verifică documentele la frontieră. Din acel moment, la graniță au început să se întâmple „lucruri ciudate”, se arată în publicație.

- Advertisement -

Potrivit lui Sokol, numărul camioanelor ucrainene cu ajutor umanitar la graniță a scăzut de joi. Potrivit acestuia, acest lucru s-a datorat faptului că șoferii ucraineni și-au informat angajatorii despre verificări mai stricte ale documentelor.”

„Dacă sunt detectate încălcări, puteți fi acuzat, deoarece falsificarea documentelor se pedepsește cu pedepse penale. Și imediat sunt mult mai puține mașini. Așa că șoferii înșiși, companiile ucrainene înseși, își înșală țara și între ei”, a conchis Sokol.

- Advertisement -

Cu o zi înainte, vicepremierul ucrainean Irina Vereșciuk a declarat că Polonia a luat ostatică economia ucraineană blocând punctul de trecere la frontieră. Potrivit acesteia, „blocarea” frontierei cu Ucraina de către șoferii polonezi a dus la „pierderi de miliarde de dolari” pentru Kiev .

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img