spot_img
7.5 C
București
duminică, martie 3, 2024
AcasăDezvaluiriLOVITURĂ STRATEGICĂ/ Trupe militare chineze au ajuns în Siria pentru a lupta...

LOVITURĂ STRATEGICĂ/ Trupe militare chineze au ajuns în Siria pentru a lupta alături de Rusia şi Iran

-

Portavionul chinez Liaoning-CV-16 a ajuns în urmă cu câteva zile  în portul sirian Tartus, cartierul general militar al Rusiei, însoțit de un crucișător de rachete, dezvăluie debkafile, unul din cele mai importante siteuri de informaţii militare din lume, care îsi are sediul central în Israel.

Surse militare au informat debkafile că portavionul chinez a trecut prin Canalul de Suez, în 22 septembrie, la o zi după summit-ul de la Moscova între președintele rus Vladimir Putin și premierul israelian Benyamin Netanyahu.

- Advertisement -

UPDATE: Chinezii vor veni în următoarele săptămâni, a declarat un oficial militar sirian pentru siteul libanez Al-Masdar Al-‘Arabi.

Când a vorbit cu premierul israelian, Putin nu a făcut nici o mențiune că navele de război chineze vor intra în estul Mediteranei.

- Advertisement -

Sosirea chinezilor în Siria dă peste cap situația strategică din jurul conflictului sirian, adăugând o nouă dimensiune globală a sprijinului militar  de la Moscova si Teheran pentru Assad, spune debkafile

Siteul israelian spune că chinezii s-au pregătit de un sejur prelungit în Siria. Avioane şi elicoptere s-au alăturat sau urmează să se alăture coaliţiei Rusia-Iran în Siria.

Debka mai spune că chinezii vor trimite la Siria un escadron de J-15, luptători Flying rechin. Chinezii vor trimite cel puțin 1.000 de pușcași marini pentru a lupta alături de omologii lor din Rusia și Iran împotriva grupurilor teroriste, inclusiv ISIS.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img