spot_img
30.3 C
București
sâmbătă, august 13, 2022
AcasăExterneLIVE VIDEO/ Proteste la Paris după ce un chinez a fost ucis...

LIVE VIDEO/ Proteste la Paris după ce un chinez a fost ucis de poliție

-

Proteste au loc duminică după amiază la Paris după ce un chinez a fost ucis în urmă cu câteva zile. Au avut loc incidente minore cu forțele de ordine dar acestea nu au degenerat până la transmiterea acestei știri.

- Reclama -

UPDATE: După ora 18.00 mai multe incidente au avut loc între manifestanți și poliție.

Un chinez a fost omorât la Paris iar Beijing-ul somează Franţa să îi protejeze cetăţenii. Ministerul de Externe din Paris a răspuns imediat: ‘ protejarea acestora este o prioritate!’, transmite RFI.

CITIȚI ȘI: Favoritul prezidențialelor franceze prins cu un presupus agent chinez

Moartea unui cetăţean chinez, în vârstă de 56 de ani, victimă a unui tir al poliţiei, s-a transformat într-o chestiune diplomatică. China a cerut Franţei să garanteze securitatea şi drepturile cetăţenilor chinezi aflaţi în Hexagon. In plus, să facă lumină în acest caz cât mai repede.

Responsabili ai ministerului chinez de Externe s-au întâlnit cu reprezntanţi ai ambasadei Franţei în China, pentru a le prezenta toate aceste cereri în mod oficial. La Paris, purtătorul de cuvânt al diplomaţiei franceze a precizat, într-o conferinţă de presă că în ultimele luni au fost luate măsuri pentru a găzdui în cele mai bune condiţii şi în securitate cetăţenii chinezi.

Duminică seară, un poliţist a încercat să aplaneze un conflict familial, într-un apartament aflat în arondismentul 19 din Paris. Angajaţi ai Ministerului de Interne au bătut la uşa acestui apartament. Cel care a deschis, un bărbat cetăţean chinez, a dorit să agreseze un poliţist iar colegul acestuia a tras un tir de foc în încercarea de a-l proteja. Cetăţeanul chinez a decedat. Varianta poliţiştilor este infirmată de avocatul familiei care susţine că poliţia a început să tragă fără nicio somaţie prealabilă şi că oricum, în apartament nu se înregistrase niciun conflict familial.

Luni seară, 150 de oameni s-au adunat în faţa comisariatului aflat în apropierea apartamentului victimei. S-au înregistrat incidente iar 35 de persoane au fost reţinute. Trei poliţişti au fost răniţi lejer iar o maşină de poliţie incendiată. Purtătorul de cuvânt al ministerului chinez de externe a făcut apel la calm.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...