spot_img
32.5 C
București
marți, august 16, 2022
AcasăDezvaluiriApropiații lui Daniel Constantin scapă ieftin: 2 ani cu suspendare după ce...

Apropiații lui Daniel Constantin scapă ieftin: 2 ani cu suspendare după ce a escrocat UE cu peste 370.000 euro

-

Daca furi cateva mii de lei, faci minim 3 ani de inchisoare cu executare. Daca furi peste 370.000 euro din fondurile europene primesti doar 2 ani de inchisoare, cu suspendare, daca esti inrata de istet sa dai din timp banii inapoi. Asta daca esti – ce coincidenta – fiul decanului Gheorghe Emil Marginean de la Facultatea de Zootehnie din cadrul Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara (USAMV) din Bucuresti, personaj care se lauda ca aduce sute de mii de turisti anual prin grupul de firme Karpaten. Despre decanul Facultatii de Agronomie din USAMV se mai stie ca l-a sustinut in campania electorala din toamna anului 2016, cu autocarele firmei sale Karpaten, pe Sorin Cimpeanu, rectorul USAMV, fost ministru al Educatiei, cunoscut ca om de incredere al co-presedintelui ALDE Daniel Constantin – cel care a incercat recent sa rupa ALDE si a sfarsit prin a i se retrage sprijinului politic, scrie Lumea Justiției.

- Reclama -

La numai 25 de ani, Alexandru Marginean, probabi cu acceptul tatalui sau, a crezut ca poate pune mana pe un contract cu fonduri europene de jumatate de milion de euro, scop in care l-a determinat pe un prieten al sau, Filip Lepus, cu un an mai mic ca el, si care avea o firma, sa incheie in fals un contract si sa emita doua scrisori de recomandare, care sa ateste ca el si firma sa Karpaten au prestat niste servicii de natura sa-i ajute sa se califice la licitatia pentru obtinerea contractului cu fonduri europene scos la mezat de Ministerul Muncii. Cu documentele plasmuite, Alexandru Margineanu a reusit sa castige contractul cu fonduri europene. A incasat banii si s-a bucurat de ei pana cand Departamentul de Lupta Antifrauda din Guvernul Romaniei si Curtea de Conturi s-au prins si au semnalat frauda la DNA in primavara anului 2016, stricandu-i linistea.(…) Desi potrivit legii, prejudiciile de peste 200.000 lei sunt considerate ca fiind “consecinte deosebit de grave”, care implica automat pedepse cu executarea orientate spre maximul revazut de lege, judecatorul Marius Dragut, de la Sectia I Penala a Tribunalului Bucuresti (dosar nr. 30540/3/2016) a aplicat autorului principal al faptelor de fals in inscrisuri sub semnatura privata si de folosire cu rea-credinta de documente false prin care s-au obtinut pe nedrept fonduri din bugetul Uniunii Europene pedeapsa simbolica de 2 ani de inchisoare cu suspendare.Asta intrucat infractorul s-a inteles cu procurorul de caz al DNA sa dea banii inapoi in timpul urmaririi penale, cand Alexandru Marginean, prin Karpaten Outgoing SRL a depus documente ca a virat intr-un cont special suma de 1.703.072 lei (contravaloarea prejudiciului), motiv pentru care procurorul de caz a ridicat sechestrul asigurator instituit asupra bunurilor lui Marginean si pe conturile firmei sale, mai scrie Lumea Justiției.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...