spot_img
31.1 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăAnalizeLiderul democrat din Senatul american țipă la Biden

Liderul democrat din Senatul american țipă la Biden

-

Liderul democrat din Senatul american Chuck Schumer a făcut apel marţi la Joe Biden să pună capăt expulzărilor „revoltătoare” de migranţi haitieni ajunşi cu miile în ultimele zile la frontiera de sud a SUA, relatează AFP conform Agerpres.

- Reclama -

„Îl îndemn pe preşedintele Biden (…) să pună capăt imediat acestor expulzări şi regulilor” sanitare adoptate la începutul pandemiei pentru autorizarea repatrierii imediate a migranţilor care vin pe la frontiera cu Mexicul, a declarat el în hemiciclu.

- Advertisement -

„Nu putem să continuăm aceste politici revoltătoare şi xenofobe care vin de la Trump, care ignoră legile noastre privind refugiaţii”, a adăugat el referindu-se la fostul preşedinte republican care a părăsit Casa Albă în ianuarie.

Fotografiile cu poliţişti de frontieră călare care încearcă să-i respingă pe migranţi în apropiere de Del Rio, în Texas, suscită o puternică emoţie în SUA.

- Advertisement -

Guvernul lui Joe Biden a promis să facă lumină asupra situaţiei, dar numeroase voci democrate s-au alăturat criticilor opoziţiei republicane.

„Aceste imagini vor provoca greaţă. Trebuie să înceteze, acest tip de violenţă”, a spus Chuck Schumer, caracterizându-le drept „oribile”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img