spot_img
25.8 C
București
vineri, august 19, 2022
AcasăAnalizeLiderii europeni spun că vor face o pauză în sancțiunile împotriva Rusiei....

Liderii europeni spun că vor face o pauză în sancțiunile împotriva Rusiei. Premierul estonian: Gazul trebuie să facă parte din al şaptelea pachet, dar sunt şi realistă, cred că nu va face parte

-

Al şaselea pachet de sancţiuni „este un mare pas înainte. Şi cred că ar trebui să facem o pauză acum”, a declarat prim-ministrul belgian, Alexander de Croo, la sosirea sa pentru a doua zi a summitului, la Bruxelles.

- Reclama -

„Acest pachet, să-l punem mai întâi în practică (…). Gazul, este mult mai complicat. Este deci o etapă importantă. Să ne oprim aici pentru moment şi să vedem care este impactul”, a explicat el.

„Va trebui să vorbim despre un al şaptelea pachet de sancţiuni, pentru că situaţia nu se îmbunătăţeşte în Ucraina. Dar gazul e desigur mult mai dificil decât petrolul”, a subliniat prim-ministrul Estoniei, Kaja Kallas.

„Gazul trebuie să facă parte din al şaptelea pachet, dar sunt şi realistă, cred că nu va face parte”, a estimat ea. „Există o problemă tehnică care a fost rezolvată cu Viktor Orban. Cu gazul, e altceva. Prin urmare, embargoul pe gaz nu va fi în urmatorul pachet de sancţiuni”, a subliniat cancelarul austriac, Karl Nehammer.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...