Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat pentru News.ro că directorul SRI, Eduard Hellvig, a fost chiar el victima protocoalelor secrete, în perioada în care era secretar general al PNL, iar fostul director al Serviciului George Maior şi alţii “au hotărât să scape” de el şi Hellvig şi, la fel ca mulţi membri PSD, a fost victima unei “vânători a unui sistem extrem de ostil şi de toxic”. De asemenea, acesta a spus că declaraţia făcută de directorul SRI este mulţumitoare şi acum aşteaptă ca “aceia care se pricep la statul paralel” să îi treacă pe linie moartă pe oamenii care au rămas în sistem de pe vremea lui George Maior şi a lui Florian Coldea.

“Eu, personal, ca şi câţiva dintre colegii mei din conducerea PSD îl cunoaştem pe Eduard Hellvig de când era secretarul general al PNL şi era aliat cu noi în USL, într-o mare construcţie politică. Eu ştiu foarte bine că Edi Hellvig a fost victima tocmai a acestor protocoale. (…) Este foarte important că şeful SRI a lămurit aceste lucruri, şi pe mine, personal, m-a mulţumit foarte mult declaraţia lui de abuzuri, şi anume că nu va permite niciodată abuzuri împotriva drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, indiferent din partea cui vin, cu atât mai mult din partea SRI. Este o declaraţie mulţumitoare”, a declarat Codrin Ştefănescu pentru News.ro.

El a mai spus că fostul director al SRI George Maior dar şi alţii au hotărât să scape de Hellvig în vremea când era secretar general al PNL, iar prin ce a trecut acesta, au trecut mai mulţi membri PSD.

“La o anumită masă – ceea ce numim noi statul paralel – domnul Maior, Horia Georgescu şi alţii de acolo au hotărât să scape de secretarul general al PNL, ca de mulţi alţii şi au întocmit un dosar în fals, l-au obligat să îşi dea demisia din funcţia de ministru, de secretar general al PNL. Ştiu personal prin ce au trecut în vremea respectivă el şi familia lui, deci declaraţia pe care a făcut-o la final este exact pe spiritul şi prin ceea ce au trecut foarte mulţi dintre colegii mei din PSD. Eduard Hellvig, la fel ca şi Fenechiu (Relu – n.r.), ca şi mulţi alţi PSD-işti, au fost victimile unei vânători a unui sistem extrem de ostil şi de toxic pentru România, şi el a trecut cu propria piele prin astfel de evenimente nefericite, inclusiv prin aceea de a fi arestat. Sistemul pusese preţ şi pe capul lui”, a adăugat acesta.

Codrin Ştefănescu a mai afirmat că se aşteaptă ca oamenii care “se pricep la statul paralel” şi care fac parte din fosta conducere Maior-Coldea să “fie trecuţi pe linie moartă”, astfel că declaraţia lui Eduard Hellvig va fi mult mai credibilă.

“Acuma aşteptăm oameni care se pricep la ce se numeşte statul paralel, anumite personaje din Serviciu, gen domnul Dumbravă, care a condus şi conduce câmpul tactic, şi încă câţiva dintre oamenii fostului sistem Maior-Coldea să fie trecuţi pe linie moartă sau poate ies la pensie sau poate se întâmplă ceva extraordinar şi atunci va fi mult mai credibilă declaraţia pe care a făcut-o”, a mai declarat Ştefănescu.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?