Parchetul Curții de Apel Constanța a dispus trimiterea în judecată pentru abuz în serviciu a fostului prefect al județului Constanța din perioada 2009-2012, Claudiu Iorga Palaz, și a șefei Direcției Juridice a Prefecturii, Aura Bozdoacă.

Palaz este lider PMP şi vicepreşedinte al CJ Constanţa.

Potrivit unui comunicat de presă transmis marți de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța, procurorii i-au trimis în judecată pe Claudiu Iorga Palaz și Aura Bozdoacă pentru abuz în serviciu, infracțiuni săvârșite în calitate de prefect, respectiv director al Direcției Juridice din cadrul Prefecturii Constanța, sub forma autoratului și respectiv a complicității.

„S-a reținut în sarcina acestora faptul că au refuzat să pună în executare sentința civilă nr. 7474/25.04.2008 a Judecătoriei Constanța, menținută de Tribunalul Constanța, prin care au fost obligate Comisia județeană pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor Constanța și Comisia Locală Lumina să pună în posesie un teren identificat de instanța de judecată ca fiind situat în extravilanul localității Lumina. Refuzul s-a concretizat în emiterea de către Comisia județeană a hotărârii nr. 266/13.04.2011, semnată de cei doi inculpați, în calitate de președinte și respectiv membru, prin care s-a dispus invalidarea propunerii Comisiei locale Lumina de restituire către reclamanți a respectivului teren”, precizează comunicatul de presă.

Ca urmare a refuzului de a duce al îndeplinire o sentință judecătorească definitivă, atât Instituția Prefectului cât și Consiliul Local Lumina au fost obligate, prin mai multe sentințe civile, la plata de despăgubiri și daune cominatorii în sumă totală de aproximativ 675.000 euro.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?