spot_img
8.2 C
București
joi, aprilie 18, 2024
AcasămediuLiberalii promit creşterea salariilor primarilor şi funcţionarilor publici cu 22%

Liberalii promit creşterea salariilor primarilor şi funcţionarilor publici cu 22%

-

Liberalii, reuniţi vineri în cadrul Ligii Aleşilor Locali, au adoptat o rezoluţie privind salarizarea primarilor, dar şi o creştere medie de 22% a salariilor pentru funcţionarii publici, începând cu 2017.

Potrivit rezoluţiei, PNL îşi asumă să preia în programul de guvernare al partidului adoptatea unui Cod al incompatibilităţilor şi salarizarea aleşilor locali. Liberalii nu au precizat însă procentele pe care le propun în ceea ce priveşte creşterea salariilor pentru primari.

- Advertisement -

“Partidul Naţional Liberal crede în valorile transparenţei şi onestităţii morale şi profesionale şi susţine adoptarea unui Cod de Integritate pentru Funcţiile Publice, un cod general, care să se refere la toate funcţiile publice – elective sau numite, locale sau naţionale care să privească şi regimul conflictelor de interese şi se referă la îndeplinirea cu integritate a unei funcţii publice”, potrivit Rezoluţiei Partidului Naţional Liberal Partidul “Administraţiei Locale – Partidul primarilor”.

Documentul prevede o creştere medie de 22% începând cu anul 2017 a salariilor funcţionarilor publici şi descentralizarea, cu asigurarea resurselor financiare pentru fiecare unitate administrativ teritorială. De asemenea, liberalii vor simplificarea procedurilor pentru creşterea gradului de atragere a fondurilor europene şi pentru implementarea proiectelor de dezvoltare locală.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img