Liberalii au dat o lovitură de stat la Spitalul Județean din Drobeta Turnu Severin

0
126

În legătură cu schimbarea managerului Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin prin Ordin de ministru sunt multe de spus: Că PNL a ales să facă o numire în persoana medicului Maliborschi ale cărui calități profesionale nu le pot contesta, dar pe care personal, l-am numit în această funcție și tot eu am considerat că mandatul său nu trebuie să continue, arată o lipsă totală de cadre în Partidul Național Liberal și mai mult, o încredere în deciziile mele și oamenii promovați de mine și Partidul Social Democrat de-a lungul timpului, a scris pe facebook președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

POSTAREA LUI ALADIN GEORGESCU:
Le pot mulțumi pentru această recunoaștere, dar ceea ce trebuie cu adevărat menționat este modul în care Ministrul PNL a schimbat managerul unității medicale, deși Legea nu îi conferă această posibilitate.
Ordinul emis azi este ilegal, deoarece pentru perioada stării de alertă, competența numirii, suspendării si eliberării din functie a persoanelor care ocupă funcții de conducere în cadrul unităților sanitare din subordinea autorităților publice locale, aparține exclusiv acestor autorități.
În exercitarea acestor atribuții conferite de Legea nr. 55/2020 și de HG nr. 394/2020, l-am numit, prin dispoziție, ca manager interimar pe dl. dr. Radu Iman, pe durata stării de alertă, dispoziție care produce în continuare efecte.

Ce ar trebui să spună prefectul de Mehedinți, este cum se face că dacă a considerat că nu este legală dispoziția de numire a dr. Iman în funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin, nu a atacat-o!?
Sunt trei răspunsuri în acest caz: NU A ȘTIUT că o poate face, NU A AVUT CURAJ… sau… dacă aș puncta al treilea răspuns, aș coborî nivelul discursului public la cel promovat de prefectul județului în această perioadă și din respect pentru dumneavoastră, nu fac acest lucru!

În final, vă transmit tuturor, că în exercitarea atribuțiilor de președinte al Consiliului Județean am respectat și respect în continuare LEGEA! Înainte de a respecta legile țării, trebuie să le știi, iar prefectul nostru mai are mult până să le cunoască… abia mai apoi am putea ridica alte pretenții! Până atunci însă… n-aveți ce căuta în funcție, d-le Pavel!