spot_img
18.7 C
București
joi, mai 26, 2022
AcasăAnalizeLegea pensiilor îl prăbusește pe Putin în sondaje

Legea pensiilor îl prăbusește pe Putin în sondaje

-

Rata încrederii în președintele rus Vladimir Putin în rândul compatrioților săi a coborât la doar 39%, relatează AFP citând un nou sondaj al centrului independent Levada, transmite Radio Europa Liberă.

Cercetarea sugerează că încrederea rușilor în președintele lor a scăzut cu 9 puncte procentuale din iunie până în prezent și cu 20 de puncte din noiembrie 2017. AFP amintește că liderul rus a promulgat săptămâna trecută o nepopulară reformă care va mări treptat vârsta ieșirii la pensie până la 60 de ani pentru femei și 65 în cazul bărbaților, fiind prima asemenea majorare întreprinsă în Rusia din anii 1930.

Directorul centrului Levada, Lev Gudkov, a fost citat de cotidianul de afaceri „Vedomosti” cu declarația că din cauza reformei pensiilor rușii au sentimentul că guvernarea încearcă să-și rezolve pe seama lor propriile probleme, băgând mâna în ceea ce aparține oamenilor, anume pensiile.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...