spot_img
6 C
București
miercuri, decembrie 6, 2023
AcasăAnalizeCandidatul de extremă dreapta, pe primul loc în primul tur al prezidențialelor...

Candidatul de extremă dreapta, pe primul loc în primul tur al prezidențialelor din Brazilia

-

Candidatul de extremă dreapta, Jair Bolsonaro, a întrunit 46,46 % din voturi la alegerile prezidenţiale desfăşurate duminică în Brazilia, urmând să-l înfrunte într-un al doilea tur pe reprezentantul Partidului Muncitorilor, Fernando Haddad, care a obţinut 28,69%, transmite AFP, care citează rezultatele aproape definitive (98% din buletinele de vot numărate).

Primele rezultate parţiale anunţate de Tribunalul Superior Electoral au fost primite cu strigăte de bucurie de susţinătorii lui Fernando Haddad, candidatul care l-a înlocuit pe fostul preşedinte Luiz Inacio Lula da Silva, căruia justiţia i-a interzis să candideze din cauza unei condamnări pentru corupţie.

Candidatul de extremă dreapta Jair Bolsonaro a obţinut peste jumătate din voturi în statele Sao Paolo şi Rio de Janeiro, cele mai bogate din ţară. Adversarul său, Fernando Haddad (stânga), a câştigat în statele sărace din nord-est, fieful electoral al mentorului său, ex-preşedintele Luiz Inacio Lula da Silva, care este încarcerat pentru corupţie şi neeligibil.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img