spot_img
30.3 C
București
duminică, iunie 16, 2024
AcasăAnalizeLavrov: Occidentul vrea să creeze o pană între Rusia și Kazahstan

Lavrov: Occidentul vrea să creeze o pană între Rusia și Kazahstan

-

Occidentul încearcă să găsească probleme care să creeze o pană între Rusia și Kazahstan, a declarat sâmbătă ministrul rus de externe Serghei Lavrov într-un interviu televizat acordat canalului de știri Khabar-24 din Kazahstan.

„În mediul de comunicații de astăzi, orice informație – adevărată sau falsă – este răspândită pe scară largă instantaneu. Acele „părți interesate” fără scrupule care pun pane în relațiile noastre profită imediat de acest lucru”, a spus Lavrov.

„Știm cât de aproape urmăresc omologii noștri americani și reprezentanții Uniunii Europene evoluțiile din spațiul post-sovietic”, a spus ministrul. „Ei au grijă la orice indicii pentru a „umfla” declarația anumitor indivizi până la nivelul politicii de stat a uneia sau alteia țări. Nici măcar nu încearcă să o ascundă”, afirmă Lavrov,

Potrivit ministrului rus de externe, este, de asemenea, timpul ca Rusia și Kazahstanul să renunțe la aranjamentele financiare în dolar și euro, deoarece aceste valute s-au dovedit a fi nesigure.

„În comerțul bilateral cu Kazahstanul în ianuarie-octombrie 2022, comerțul a crescut cu aproximativ 10%, ceea ce echivalează cu aproximativ 22 de miliarde de dolari în termeni anuali. Spun „dolari” așa cum obișnuiesc să spun. Este timpul să ne înțărcăm.Emitenții de dolari și euro sunt imposibil de negociat și pot impune unilateral măsuri discriminatorii în orice moment”, a spus Lavrov.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img