spot_img
6.1 C
București
duminică, noiembrie 27, 2022
AcasăAnalizeLavrov: Dovezile descoperite în timpul operațiunii militare speciale din Ucraina arată că...

Lavrov: Dovezile descoperite în timpul operațiunii militare speciale din Ucraina arată că Statele Unite au desfășurat componente pentru arme biologice

-

Dovezile descoperite în timpul operațiunii militare speciale din Ucraina arată că Statele Unite au desfășurat componente pentru arme biologice și mecanisme de perfecționare pentru a destabiliza situația epidemiologică de lângă granițele Rusiei, a declarat vineri ministrul de externe Serghei Lavrov.

- Reclama -

Adresându-se la o întâlnire a șefilor de securitate și informații CSI la Moscova, el a spus: „Există indicii puternice că au fost fabricate componente de arme biologice și că au fost elaborate mecanisme de destabilizare a situației epidemiologice aproape de granițele Rusiei”.

Programele militare și biologice nedeclarate care se desfășurau în Ucraina cu sprijinul Pentagonului reprezentau o amenințare directă nu numai pentru Rusia, a indicat Lavrov. „Nu întâmplător, americanii au făcut tot posibilul pentru a ascunde urmele experimentelor lor pe teritoriile care au fost eliberate până acum”, a remarcat înaltul diplomat al Rusiei.

El a reamintit, de asemenea, o declarație făcută la începutul acestui an de subsecretarul de stat al SUA, Victoria Nuland, care a avertizat că informațiile despre activitățile Pentagonului în Ucraina ar putea ajunge în mâinile experților ruși. „Asta înseamnă că au ceva de ascuns”, a remarcat Lavrov.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img