spot_img
30 C
București
duminică, iunie 16, 2024
AcasăAnalizeLavrov: China înțelege că depinzând complet de Occident implică riscuri foarte seriose

Lavrov: China înțelege că depinzând complet de Occident implică riscuri foarte seriose

-

Occidentul va continua să „implifice” China în diverse probleme, inclusiv în ceea ce privește Tibet, Hong Kong și Xinjiang, a declarat ministrul rus de externe Serghei Lavrov.

„China este foarte conștientă de <…> prevederile doctrinare occidentale că acum este Rusia, și apoi China, că nu este o glumă. Ei (țările occidentale-n.red) și-au afișat deja pozițiile față de Taiwan și acestea sunt absolut inacceptabile. pentru China, pentru dreptul internațional.Ei caută din ce în ce mai multe oportunități de a „împinge” China atât în Tibet, cât și în Xinjiang, și în Hong Kong, așa că China înțelege că rămânerea în sistemul occidental, depinzând complet de Occident implică riscuri foarte serios”, a remarcat înaltul diplomat rus la o conferință de presă despre diplomația rusă din 2022, miercuri.

De exemplu, SUA și alte țări vorbesc în mod regulat despre presupusa încălcare a autonomiei Hong Kong-ului. Pe 9 decembrie, SUA au introdus sancțiuni sub pretextul încălcărilor drepturilor omului în Regiunea Autonomă Tibet a Chinei împotriva fostului secretar al Partidului Comunist din acea regiune Wu Yingjie și director al Biroului Tibetan de Securitate Publică Zhang Hongbo

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img