spot_img
23.2 C
București
luni, mai 29, 2023
AcasăAnalizeLaura Vicol, la Chișinău: Suntem români cu toții și am venit aici...

Laura Vicol, la Chișinău: Suntem români cu toții și am venit aici în calitate de român la români

-


Laura Vicol, președintele Comisiei Juridice din Camera Deputaților, a declarat astăzi, la Chișinău, că România și Republica Moldova vor colabora inclusiv la nivel de comisii parlamentare. Președintele Comisiei Juridice din Camera Deputaților a salutat decizia Republicii Moldova de a înlocui din actele oficiale sintagma ”limba moldovenească” cu sintagma ”limba română”. Laura Vicol a declarat că se simte ca ”acasă” la Chișinău venind în Republica Moldova ca ”român” la ”alți români”.
„Sunt onorată să mă aflu pentru prima dată în Chișinău, în R. Moldova. Vă spun cu mâna pe inimă că mă simt acasă. Chiar mă întrebam de ce trebuie să plec spre Chișinău de la zboruri externe, pentru că prima mea tendință, atunci când am intrat în aeroport, a fost să mă duc la zboruri interne. Am salutat cu sufletul această decizie istorică de a recunoaște limba română ca limbă oficială în R. Moldova, pentru că ați reparat o minciună sovietică, ați îndreptat o nedreptate și sunt extraordinar de mândră pentru acest lucru. Este o modificare extrem de importantă pentru noi toți. Ne desparte Prutul, dar suntem același sânge și avem aceleași rădăcini. Suntem români cu toții și am venit aici în calitate de români la români.
Sunt onorată de tot sprijinul pe care pot să-l acord. Am avut o ședință comună între cele două comisii, cu rezultate foarte bune. Cu siguranță că vom continua această colaborare. Aveți o echipă de oameni extraordinari, oameni fermi, oameni integri, oameni loiali R. Moldova și oameni care vor să facă aceste schimbări așteptate de peste 30 de ani. Eu sunt convinsă că se va ajunge în curând la un rezultat extraordinar pentru toți oamenii. Noi pentru oameni muncim, pentru oameni suntem aici, deoarece pe oameni îi reprezentăm”, a declarat Laura Vicol.
O declarație a Comisiei Juridice din Camera Deputaților, condusă de președintele acestui for, se află în aceste zile la Chișinău, acolo unde parlamentarii români au avut întrevederi cu ministrul Justiției din Republica Moldova și cu președintele Parlamentului moldovean. De asemenea, comisiile de resort din cele două țări au avut joi o ședință comună.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img