spot_img
22 C
București
miercuri, iulie 24, 2024
AcasăAnalizeLaura Vicol: Felicit pe toți elevii care au promovat Bacalaureatul și examenele...

Laura Vicol: Felicit pe toți elevii care au promovat Bacalaureatul și examenele naționale, dar nu trebuie să ne mințim singuri

-

Președintele Comisiei juridice din Camera Deputaților, social-democrata Laura Vicol, atrage atenție asupra faptului că, în ciuda ratei de promovare la Bacalaureat și de la Examenele Naționale, a existat un absenteism ridicat, iar cauzele acestui fenomen trebuie îndreptate.

- Reclama -

”Înțeleg că la Evaluarea Națională avem unele dintre cele mai bune rezultate din ultimii 12 ani. La fel, la BAC a existat o rată foarte ridicată de promovabilitate, prin comparație cu anii trecuți. Îi felicit din toată inima pe cei care au promovat aceste examene și le urez succes în viitor. În același timp noi, ca oameni politici, nu putem ignora niște realități. Sunt în jur de 40.000 de absolvenți de liceu care nu s-au înscris la examenul de Bacalaureat. Asta este o realitate extrem de gravă, iar misiunea noastră este să identificăm cauzele și soluțiile pentru a remedia acest lucru.

- Advertisement -

Presiunea socială asupra celor foarte tineri este mare. Adevărul este că mulți dintre aceștia deja sunt împinși către găsirea de soluții pentru a-și duce traiul, pentru a-și ajuta familiile, iar școala cade pe locul II, III poate și mai mult între priorități. De aceea subliniez în mod repetat ce greșeală imensă fac acei corifei ai dreptei care nu văd problemele sociale și resping orice măsuri în această zonă” afirmă Laura Vicol.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img