spot_img
6.6 C
București
vineri, martie 31, 2023
AcasăAnalizeEuroparlamentarul Vlad Nistor: China, din păcate, deși dependentă de veniturile rezultate din...

Europarlamentarul Vlad Nistor: China, din păcate, deși dependentă de veniturile rezultate din comerțul cu Uniunea Europeană si America de Nord, se menține pe o linie complet neconformă cu rolul unui stat responsabil

-

de Vlad Nistor, europarlamentar PNL

- Reclama -

O săptămână deosebit de intensă pentru spațiul Euro-Atlantic și pentru întreaga lumea liberă, dar și extrem de fructuoasă, daca analizăm rezultatele summit-urilor G7 și NATO de zilele acestea. Elanul vital, viabilitatea și necesitatea NATO a fost din nou confirmată prin acceptarea cererilor de aderare a doua state europene importante, anume Suedia și Finlanda, la organizația Atlanticului de nord. Momentele de cumpănă din vremea administrației Trump au fost depășite cu brio, iar declarațiile de atunci ale președintelui Macron, cum că NATO se află în moarte cerebrală, au devenit parte a istoriei recente și nu a prezentului.

Spre ușurarea tuturor, Turcia și-a îndeplinit obligațiile de stat aliat, acționând in spirit de deplină solidaritate, cum a făcut-o chiar de la începutul agresiunii ruse în Ucraina. India, prin declarațiile premierului Modi de la finalul reuniunii G7, arată puterea de persuasiune a comunității internaționale și breșele evidente din blocul BRICS. China, din păcate, deși dependentă de veniturile rezultate din comerțul cu Uniunea Europeană si America de Nord, se menține pe o linie complet neconformă cu rolul unui stat responsabil, și continuă să susțină Moscova în acțiunile criminale ale regimului lui Vladimir Putin. O politică ce se va dovedi falimentară pe termen mediu; spun asta deoarece unul dintre scopurile declarate ale Kremlinului în justificarea agresiunii militare împotriva Ucrainei a fost blocarea extinderii NATO. Iată cum, tocmai prin această mișcare de agresiune, Federația Rusă a reușit exact contrariul: aderarea Suediei și Finlandei la NATO si deschiderea procesului de aderare la UE pentru Ucraina și Moldova (evenimente epocale ce ar trebui să de gândit atât Moscovei, cât și Beijingului, dacă nu și altor astfel de jucători din arena relațiilor internaționale).

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img