spot_img
18.7 C
București
miercuri, mai 29, 2024
AcasăALEGERI 2020Laura Vicol, candidat PSD Dolj la Camera Deputaţilor: Într-un an, PNL a...

Laura Vicol, candidat PSD Dolj la Camera Deputaţilor: Într-un an, PNL a reuşit să ne provoace a doua cea mai mare scădere economică din UE

-

PNL conduce România de un an de zile şi a reuşit să ne provoace a doua cea mai mare scădere economică din  Uniunea Europeană.

După un an de guvernare a liberalilor, economia României s-a diminuat cu 6%, numai Spania având o contracţie mai mare (-8,7%).

- Advertisement -

Ni se spune că de vină este pandemia de COVID 19. Ei bine, aceeaşi pandemie a lovit şi Polonia, dar acolo scăderea e de doar -2%, aceeaşi pandemie a lovit şi Ungaria şi acolo scăderea este de doar -4,6%.

Vă mai aduceţi aminte imaginile cutremurătoare din Italia din primăvară? Ei bine, economia italiană s-a micşorat doar cu 4,7%!

- Advertisement -

Mai grav este că după ce a adus România la o scădere de 6% într-un an, PNL încearcă să câştige alegerile, promiţând că va avea cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană în următorii 4 ani. Păi de ce nu a dovedit ce bun este în ultimul an?

După ce ai a doua cea mai mare restrângere a economiei din Europa, vrei să te credem că vei fi primul la creştere în următorii patru ani?

Cât timp a fost ministrul Transporturilor (adică doi ani), Ludovic Orban a finalizat 15 km de autostradă şi acum ne promite că, dacă îl vom alege pe el, va construi 1000 km de autostradă în 4 ani!?!?

După ce anul acesta abia reuşeşte să termine 60 de km, pe care i-a primit începuţi de la Guvernul nostru condus de Viorica Dăncilă.

Premierul cu nasul de Pinochio ne minte că va construi în următorii 4 ani mai multe autostrăzi decât s-au construit în ultimii 30 de ani! Păi în acest timp, PNL a condus ministerul Transporturilor jumătate din timp, iar aliatul lor, Traian Băsescu a avut cel mai lung mandat de ministru al Transporturilor şi apoi a fost şi preşedinte timp de 10 ani. De ce nu au făcut atunci ceea ce ne promit acum?

Ne mai mint Klaus Johannis şi liberalii lui că vor reduce datoriile ţării şi deficitul.

În februarie ne promiteau că anul acesta vor împrumuta doar 40 de miliarde de lei.

Apoi, în aprilie, ne-au zis că le mai trebuie şi că vor împrumuta 67 de miliarde de lei.

În august s-au sucit din nou şi au zis că vor să  împrumute, de fapt, 91 de miliarde de lei. Acum, în noiembrie, ne spun că le mai trebuie încă 5 miliarde de lei şi că au nevoie să împrumute 96 de miliarde de lei (deficitul bugetar de anul acesta).

Ne mint cu bună ştiinţă şi acum, în noiembrie, ca pe tot parcursul anului.

Ştiţi de unde ştiu că  ne mint? Păi ce credeţi că scrie la pagina 13 din Nota de fundamentare a rectificării bugetare cu care au venit liberalii în noiembrie? Nici mai mult, nici mai puţin decât că „s-a avut în vedere menţinerea estimărilor din Legea bugetului de stat pe anul 2020 nr.5/2020 privind încasarea din anul 2020 a veniturilor din vânzarea licenţelor de tip 5G de către ANCOM”. Guvernul nu are cum să încaseze acei bani sub nicio formă anul acesta pentru că nu a început nicio licitaţie pentru licenţele 5G!!! Şi numai de acolo statul ar trebui să încaseze peste 2 miliarde de lei.

Unde mai pui că prognoza de toamnă a Comisiei Europene ne anunţă că guvernul lui Orban se va împrumuta anul acesta cu 103 miliarde de lei.

Adică, oameni buni, liberalii ne mint în faţă aşa cum ne-au minţit tot anul.

Şi aşa au împrumutat anul acesta 100 de miliarde de lei, 20 de miliarde de lei, 1000 de euro datorie cu care s-a pricopsit fiecare român.

Ca să înţelegem cu toţii minciunile lui Iohannis şi ale liberalilor lui iată ce ne promit ei că vor face în următorii patru ani:

Şi iată ce ne spune Comisia Europeană că vom avea în următorii ani:

În cine să avem încredere: în Ludovic Orban, care este un mincinos dovedit, sau în Comisia Europeană?

Ne mai mint Iohannis şi echipa lui că ei vor aduce 80 de miliarde de euro fonduri europene. De ce este o minciună? Pentru că, de fapt, 17 miliarde de euro sunt împrumuturi pentru următorii 3 ani, plus încă 5 miliarde de euro împrumuturi pe facilitatea SURE, bani pe care va trebui să-i dăm înapoi dacă îi vom împrumuta.

Iar încă 13 miliarde de euro sunt bani pe care oricum îi încasau proprietarii de terenuri agricole sub forma de subvenţii la hectar.

Dacă dăm la o parte aceste 30 de miliarde de euro, România va rămâne pentru următorii 7 ani cu 50 de miliarde de euro, cam tot atât cât a avut şi în ultimii 7 ani.

Cu ce ne-am ales în plus de la liberali? Cu încă 21 de miliarde de euro pe care să-i împrumutăm. Adică încă 1100 euro datorie pentru fiecare român.

Pentru a înţelege pe deplin scamatoria liberală, să spunem că, de fapt, nu vom primi în plus faţă de ultimii 7 ani decât cei 13, 8  miliarde de euro din Mecanismul pentru Redresare şi Rezilienţă, care sunt destinaţi exclusiv combaterii efectelor pandemiei.

Să mai spunem şi că, profitând de neatenţia publicului, guvernul Orban a deturnat  3 miliarde de euro de la investiţii în reţeaua de apă şi canalizare şi de la dezvoltare regională pentru a-i direcţiona către achziţiile fără licitaţie făcute în timpul pandemiei.

Pentru a concluziona, Ludovic Orban, cel care nu a lucrat nicio zi din viaţa sa decât în funcţii politice, cel care în 2 ani de zile ca ministru a terminat doar 15 km de autostradă, cel care a adus României a doua cea mai mare cădere din Uniunea Europeană, ne promite că va face 1000 km de autostradă în 4 ani şi că va avea cea mai mare creştere din Uniune. Oare există măcar un singur om care să îl creadă?

În 6 decembrie, nu vă irosiţi votul! Daţi-l PSD ului, singurul partid despre care şi duşmanii spun, când nu îi aud alegătorii lor, că a fost capabil să conducă această ţară şi când a luat-o de la predecesori plină de datorii şi în pragul colapsului economic. 

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană DOLJ
– Executat de Flux 24 Media Communications SRL– portal/ziar:www.flux24.ro
– CUI Mandatar Financiar: 11200020

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img