spot_img
0.9 C
București
joi, decembrie 7, 2023
AcasăAnalize"La Universitatea din București există, în facultatea fonfului suprem, Cristian Preda, un,...

„La Universitatea din București există, în facultatea fonfului suprem, Cristian Preda, un, țineți-vă bine, MASTER DE EGALITATE DE ȘANSE”

-

Libertatea academică este sfântă și trebuie să rămână așa.Inteligența este, în opinia mea, și ea sfântă. Așa că atunci când Dumnezeu sau/și Natura te-a(u) înzestrat cu inteligență ai voie să râzi, crucindu-te, și de lucruri sfinte, cum ar fi libertatea academică.Eu azi am râs toată ziua după ce am aflat că la Universitatea din București există, în facultatea fonfului suprem, Cristian Preda, un, țineți-vă bine, MASTER DE EGALITATE DE ȘANSE, afirmă pe Facebook fostul ministru al Educației Daniel Funeriu.

CE SUSȚINE DANIEL FUNERIU:

Îmi imaginez deja o discuție intelectuală:

-Și dumneavoastră ce specializare științifică aveți?

-Oh, eu sunt egalșansist, eu predau egalitatea de șanse.

-*#@%$%^

Sau:

-Ce vei studia puiul meu drag și scump?

-Mamă dragă, eu voi fi masterand în egalitatea de șanse

-*#@%$%^

Mor de curiozitate să știu ce cunoaștere nouă dobândesc cei care nu au nimic mai bun de făcut în viață decât să-și umple pereții cu o diplomă de „masterat în egalitatea de șanse” și, mai ales, cine naiba, la angajare, va fi impresionat de o diplomă de „masterat în egalitatea de șanse”. Mă întreb dacă, cumva, sunt și locuri finanțate de la buget pentru gogomănia asta. Totuși, până unde poate merge impostura intelectuală? Până unde ne putem preface că totul e în regulă? Până când vom permite tuturor gogomanilor cu doi neuroni care se ceartă pentru că, alternativ, unul îl discriminează pe celălalt, să ne polueze spațiul intelectual cu vidul din mintea lor? Treziți-vă oameni buni!

Clar lucru, lumea o ia razna rău de tot. E aevărat că sunt unii care, cinic, își dau seama că mergând cu curentul au doar de câștigat epoleți academici și se prefac că nu văd escrocheria intelectuală. Sunt aceiași -doar că acum bătrâni zbîrciți, care nu mai au scuza inocenței tinereții- care în comunism erau vajnici șefi pe la UTC, iar după aceea au fost bibelouri perfect adaptate oricăror vremuri aveau să vină, indiferent de cât de aberante erau ele.

Noapte bună minților lucide.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img