spot_img
29.5 C
București
miercuri, iunie 12, 2024
AcasăActualitateLa inițiativa lui Titus Corlățean și a lui Zsolt Németh, Consiliul...

La inițiativa lui Titus Corlățean și a lui Zsolt Németh, Consiliul Europei se ocupă de scandaloasa lege a minorităților naționale din Ucraina. Ministrul de externe maghiar: Sper că Kievul va fi obligat să respecte decizia Comisiei de la Veneția

-

La inițiativa Ungariei și României, Consiliul Europei a decis să abordeze situația minorităților naționale din Ucraina, Budapesta sperând că Kievul va fi obligat să respecte decizia Comisiei de la Veneția, a declarat ministrul de externe ungar Peter Szijjarto.

„Aici, la Strasbourg , la inițiativa comună a Ungariei și României, Parlamentul Consiliului Europei, într-o ședință, a decis să facă apel la Comisia de la Veneția cu această problemă (situația minorităților naționale din Ucraina – n.red.)”, a spus Szijjarto.Potrivit acestuia, în cadrul ședinței au fost auzite informații că decizia Comisiei de la Veneția va fi pregătită până în iunie.

„Sperăm sincer că comunitatea internațională, Uniunea Europeană și organizațiile internaționale vor forța Ucraina să pună în aplicare decizia comisiei, așa cum a fost cazul de multe ori în cazul legislației maghiare”, a spus Szijjarto.

Decizia vine după ce senatorul PSD de Dâmbovița, Titus Corlățean, președintele Comisiei de Politică Externă, a propus și Comisia de monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) a adoptat, în unanimitate, o hotărâre prin care solicită oficial Comisiei pentru Democrație prin Drept (Comisia de la Veneția) să se sesizeze și să adopte un aviz, care să formuleze recomandări pe marginea recent adoptatei legi privind minoritățile naționale din Ucraina.

La inițiativa lui Corlățean s-a alăturat Zsolt Németh, deputat Fidesz în parlamentul ungar, preşedintele Comisiei pentru afaceri externe a parlamentului.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img