spot_img
31.1 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăAnalizeLa cererea europarlamentarului Dan Motreanu, ministrul de interne francez anunță măsuri în...

La cererea europarlamentarului Dan Motreanu, ministrul de interne francez anunță măsuri în urma tragicului incident în care un șofer român de TIR a fost atacat mortal într-o parcare de camioane

-

În urma tragicului incident în care un șofer român de TIR a fost atacat mortal într-o parcare de camioane din Franța, eurodeputatului PNL Dan Motreanu a interpelat autoritățile franceze în legătură cu siguranța acestor zone.

- Reclama -

Ministrul francez de interne i-a comunicat, într-o scrisoare, eurodeputatului că au fost luate următoarele măsuri:
1. S-a introdus un sistem de securizare a parcărilor pentru șoferii de camioane din zona respectivă prin patrulare periodică, contact cu conducătorii auto și supraveghere sub acoperire.
2. Furturile de marfă din camioane vor fi urmărite penal în mod sistematic, prin intermediul unui birou central specializat al jandarmeriei naționale capabil să intervină pe întreg teritoriul. 
3. Transportatorii sunt încurajați să semnaleze forțelor de ordine transporturile de mărfuri sensibile pentru a preveni furturile de marfă din camioane.

- Advertisement -

De asemenea, autoritățile franceze solicită cooperare polițienească la nivel european pentru a combate mai bine criminalitatea în general și pentru a preveni agresiunile contra șoferilor de camioane.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img