spot_img
26.6 C
București
miercuri, august 10, 2022
AcasăAnalizeDeputata Gabriela Horga spune cum se împart banii din PNRR

Deputata Gabriela Horga spune cum se împart banii din PNRR

-

Comisia Europeană a aprobat Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României, în valoare de 29,2 miliarde de euro, pentru investiții și reforme. Urmează aprobarea finală în Consiliu, care este doar o formalitate. Anunțul a fost făcut de preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Florin Cîţu.Președintele Klaus Iohannis: ”Împreună cu acest Guvern, am reușit, iată, să avem acest Plan aprobat. Este o șansă pe care nu avem voie să o ratăm – șansa de a face economia României mai performantă, mai sustenabilă și mai bine pregătită pentru orice criză care mai poate apărea. Este șansa de a lăsa generațiilor viitoare o Românie profund modernizată.”De astăzi avem cât se poate de concret fonduri și pârghii importante pentru a dezvolta România. Vom implementa cel mai amplu plan de investiții din istoria României. Minciunile spuse de PSD, privind o presupusă respingere a PNRR, au fost contrazise de anunțul președintei Comisiei Europene. România a reușit să includă la finanțarea prin #PNRR mari obiective de investiții (precum autostrăzile, sistemele de canalizare și apă) ce reprezentau întârzieri istorice, probleme care nu se mai regăsesc în general în Uniunea Europeană, afirmă deputata PNL de Giurgiu Gabriela Horga, vicepreședintele Comisiei de buget, pe Facebook.

- Reclama -

Astfel, o treime din fondurile pentru România sunt alocate pentru transport! Este, de departe, cea mai mare alocare pentru sectorul transport din oricare dintre țările UE.Proiectele din PNRR sunt împărțite în felul următor:✳️ Sectorul de transport – 7,62 miliarde de euro;✳️ Sisteme de apă şi canalizare – 1,88 miliarde de euro;✳️ Educație – 3,6 miliarde de euro;✳️ Sănătate – 2,5 miliarde euro;✳️ Împăduriri şi protejarea diversității – 1,37 miliarde de euro;✳️ Fondul pentru Valul Renovării – 2,2 miliarde de euro;✳️ Managementul deşeurilor – 1,2 miliarde de euroEnergie – 1,62 miliarde de euro;✳️ Cloud guvernamental şi sisteme publice digitale – 1,89 miliarde de euro;✳️ Reforma fiscală şi a sistemului de pensii – 482 milioane de euro;✳️ Sprijin pentru mediul de afaceri, cercetare, inovare – 2,36 miliarde de euro;✳️ Fond local pentru tranziția verde şi digitală a UAT-urilor – 2,1 miliarde de euro, mai spune Horga.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

0
Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie...