spot_img
17.4 C
București
joi, octombrie 6, 2022
AcasăAnalizeKremlin: Rusia și China „asemănării absolute în atitudinea față de diferite tipuri...

Kremlin: Rusia și China „asemănării absolute în atitudinea față de diferite tipuri de acțiuni provocatoare, a căror sursă este Statele Unite”

-

Rusia și China nu aspiră să fie la conducerea lumii, în timp ce alte țări o fac, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, postului de televiziune Rossiya-1.

„Actualizându-și relațiile bilaterale, tocmai Rusia și China nu caută să fie în locul șoferului în lume. Știm că alte țări manifestă o astfel de tendință”, a spus Peskov într-un fragment din „Moscova. Kremlin. Putin” într-un interviu cu jurnalistul Pavel Zarubin, difuzat duminică.

Purtătorul de cuvânt a atras, de asemenea, atenția asupra „asemănării absolute în atitudinea [Rusia și China] față de diferite tipuri de acțiuni provocatoare, a căror sursă este Statele Unite”. Moscova și Beijingul sunt de acord în evaluarea „inadmisibilității unui astfel de comportament destabilizator”, a adăugat el.

Președinții rus și chinez, Vladimir Putin și Xi Jinping, s-au întâlnit săptămâna trecută în marja unui summit al Organizației de Cooperare de la Shanghai (SCO) la Samarkand. S-au întâlnit pentru discuții bilaterale și, de asemenea, într-un format tripartit, cu participarea președintelui mongol. Președinții au participat și la o ședință a Consiliului șefilor de stat SCO.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Scandalul banderolelor LGBTQ la Mondialul din Qatar: Serbia, Croația, Portugalia și...

0
Căpitanul selecționatei de fotbal a Serbiei, Dušan Tadić nu va purta banderola de căpitan în culorile curcubeului la proximul Campionat Mondial din Qatar, a...