spot_img
32.1 C
București
marți, august 9, 2022
AcasăAnalizeKremlin: Putin a ordonat să nu se lanseze un asalt rapid asupra...

Kremlin: Putin a ordonat să nu se lanseze un asalt rapid asupra marilor centre urbane, inclusiv Kiev

-

Armata rusă nu exclude lansarea de asalturi pentru a prelua controlul total al marilor oraşe ucrainene, a avertizat luni Kremlinul, în condiţiile în care numeroase centre urbane ale ţării sunt încercuite de forţele ruse, relatează AFP şi Reuters conform Agerpres.

- Reclama -

„Ministerul Apărării, pentru a asigura securitatea maximă a populaţiei civile, nu exclude posibilitatea de a prelua controlul total al marilor oraşe care sunt deja încercuite”, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov.

Purtătorul de cuvânt a respins, de asemenea, afirmaţiile responsabililor occidentali potrivit cărora Vladimir Putin este „dezamăgit că soldaţii săi nu avansează suficient de repede”.

Potrivit lui Peskov, preşedintele rus a ordonat până acum „Ministerului Apărării să nu lanseze un asalt rapid asupra marilor centre urbane, inclusiv Kiev” pentru a evita pierderi grele în rândul civililor.

De asemenea, a asigurat el, dacă se va întâmpla acest lucru, culoarele umanitare vor fi menţinute.

Întrebat de jurnaliştii Reuters despre afirmaţiile unor oficiali americani potrivit cărora Rusia a cerut Chinei echipament militar, Peskov a răspuns negativ.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...