Kovesi anunţă că nu demisionează

0
134

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi a precizat, vineri, pentru MEDIAFAX, că nu îşi dă demisia şi că nu au fost delegate atribuţiile manageriale, în contextul deciziei Curţii Constituţionale privind procedura revocării sale de către preşedintele Klaus Iohannis.

„Nu îmi dau demisia. Atribuţiile manageriale nu au fost delegate şi se exercită potrivit legii”, se arată într-un răspuns al Laurei Codruţa Kovesi, pentru MEDIAFAX.

Curtea Constituţională a României (CCR) a stabilit, la începutul lunii iunie, cu majoritate de voturi, existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Ministrul justiţiei şi Preşedintele României, generat de refuzul şefului statului de a da curs propunerii de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kövesi.

Curtea Constituţională a arătat, în comunicatul oficial privind decizia de existenţă a conflictului instituţional între preşedinte şi ministrul Justiţiei, că şeful statului urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi.