Dosarul Episcopului Porno: Cei 3 preoţi acuzaţi de şantaj revin în altar

0
99

Cei trei preoţi suspectaţi că l-ar fi şantajat pe episcopul Huşilor cu materiale presupus compromiţătoare se pot întoarce în biserică, după ce magistraţii Curţii de Apel Iaşi au admis cererea de înlăturare a măsurii preventive a controlului judiciar.

Magistraţii din cadrul Curţii de Apel Iaşi au admis vineri după-amiază cererea de înlăturare a măsurii preventive a controlului judiciar în cazul lui Sebastian Jitaru, Gheorghe Damian şi Mihail Bumbu.

„Instanţa a dispus înlăturarea controlului judiciar în acest caz. În aceste condiţii, dumnealor pot sluji în parohiile lor. Probatoriul a fost epuizat în faţa primei instanţe, s-a încheiat cercetarea judecătorească, urmează dezbaterile pe fondul cauzei. Nu au rezultat probe certe directe privitoare la infracţiunea pentru care au fost trimişi în judecată dumnealor. Primează prezumţia de nevinovăţie”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, avocatul Ionel Nechita, care îi reprezintă pe acuzaţi.

Potrivit procurorilor, plângerea a fost formulată la DNA Iaşi pe 12 iunie 2017, în aceasta sesizându-se că pe 30 mai, Sebastian Jitaru, preot-arhimandrit în cadrul Catedralei Episcopale Huşi, i-ar fi abordat pe consilierii Episcopiei spunându-le că deţine un material compromiţător cu un înalt ierarh al Bisericii Ortodoxe Române pe care îl va face public şi îl va folosi în cadrul Sinodului Mitropolitan pentru a-l denigra în cazul în care înaltul ierarh nu intervine pentru a-l recomanda pentru funcţia de episcop vicar.