spot_img
7.4 C
București
joi, aprilie 18, 2024
AcasăDezvaluiriSaid Kouachi a fost ascultat de serviciile secrete franceze până în iunie...

Said Kouachi a fost ascultat de serviciile secrete franceze până în iunie 2014, iar rapoartele erau incomplete

-

Multe elemente necunoscute, multe întrebări despre tragicele evenimente de la Paris. Anchetatorii trebuie să vină cu răspunsuri, iar presa internațională a început să se întrebe cum a fost posibil un atac în care să moară 17 oameni nevinovați în inima Europei, scrie Le Monde, transmite Radio France Internationale.

Cum a fost posibil acest atac se întreabă jurnaliștii Le Monde, care publică un articol de analiză cu elemente de anchetă și informații inedite. Amedy Coulibaly încerca să recruteze tineri încă din 2010 iar jurnaliștii Le Monde spun că rapoartele polițiștilor care îi supravegheau și pe frații Kouachi nu erau la zi. Un magistrat specializat în cazurile de terorism spune că problema o reprezintă numărul mult prea mare de persoane care sunt sub supraveghere. Nu știi niciodată care dintre acestea ar putea trece la fapte. Persoanele suspecte sunt monitorizate prin sondaj, este imposibil să supraveghem permanent pe toată lumea. în plus, judecătorul precizează pentru Le Monde că în dosarul de eliberare din penitenciar al fraților Kouachi nu se spune că ar fi cei mai periculoși indivizi, în termeni de recidivă, relatează RFI.

- Advertisement -

Un punct de vedere asupra unor presupuse erori judiciare

Ministerul de interne nu suflă o vorbă despre cazul lui Amedy Coulibaly, atacatorul din magazinul evreiesc. Informațiile pe care le oferă presei se referă la frații Kouachi, despre care aflăm că au fost supravegheați timp de doi ani de ofițerii specializați, dar supravegherea a fost întreruptă cu câteva luni înainte de atentat, mai scrie Le Monde. Jurnaliștii Le Monde se întreabă totuși cum a fost posibil ca ofițerii să nu observe cum cei doi pregăteau un atac în condițiile în care frații erau interceptați. Said Kouachi a fost interceptat în perioada noiembrie 2011- iunie 2014, urmărirea s-a oprit cu șapte luni înainte de atentat, iar Cherif a fost monitorizat din noiembrie 2011 până la sfârșitul lui 2013. Interceptările, spun polițiștii francezi citați de jurnaliștii Le Monde, nu au oferit motive de suspiciune.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img