spot_img
2.4 C
București
vineri, ianuarie 27, 2023
AcasăAnalizeKosovo şi-a închis cel mai mare punct de trecere a frontierei după...

Kosovo şi-a închis cel mai mare punct de trecere a frontierei după ce protestatarii l-au blocat pe partea sârbă pentru a-şi susţine rudele de etnie sârbă din Kosovo

-

Kosovo şi-a închis miercuri cel mai mare punct de trecere a frontierei, după ce protestatarii l-au blocat pe partea sârbă pentru a-şi susţine rudele de etnie sârbă din Kosovo care refuză să recunoască independenţa fostei provincii sârbe, transmite Reuters.

- Reclama -

Având în vedere că alte două puncte de trecere a frontierei sârbe au fost închise din 10 decembrie din cauza unor proteste similare din partea kosovară, au rămas deschise doar trei puncte de intrare între cele două ţări.

Ultimul protest a avut loc la câteva ore după ce Serbia a anunţat că şi-a plasat armata la cel mai înalt nivel de alertă, în urma unor săptămâni de escaladare a tensiunilor între Belgrad şi Pristina.

Sârbii din Serbia au folosit marţi un camion şi tractoare pentru a crea un blocaj rutier, în apropiere de punctul de trecere Merdare, la graniţa estică a Kosovo, a relatat presa din Belgrad. Blocajul împiedică mii de kosovari care muncesc în alte părţi ale Europei să se întoarcă acasă de sărbători.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img