spot_img
0.5 C
București
luni, februarie 6, 2023
AcasăAnalizeKosovo încalcă acordurile internaționale pe care le-a semnat și cere aderarea la...

Kosovo încalcă acordurile internaționale pe care le-a semnat și cere aderarea la UE. România tace!

-

Preşedintele Kosovo nerecunoscut, Vjosa Osmani, prim-ministrul Albin Kurti şi preşedintele Adunării parlamentare, Glauk Konjufca, au semnat cererea de aderare la Uniunea Europeană, a informat miercuri Radio Television of Kosovo (RTK).

- Reclama -

Anterior, președintele sârb Aleksandar Vucic a declarat că cererea de aderare la UE așteptată a Pristinei din 15 decembrie ar fi o încălcare directă și „colapsul acordurilor de la Washington”.

La 4 septembrie 2020, conducerile Serbiei și Kosovo au semnat o serie de angajamente în Acordul de la Washington, inclusiv un moratoriu privind promovarea de către Pristina a candidaturii sale la organizațiile internaționale, precum și suspendarea acțiunilor de către Belgrad cu capitalele lumii pentru recunoașterea independenței Kosovo. La începutul lunii august anul trecut, parlamentul kosovar nu a susținut o rezoluție care să oblige entitatea nerecunoscută să respecte acordurile de la Washington.

Provincia sârbă autonomă Kosovo și Metohija și-a declarat independența în mod unilateral în februarie 2008 și în ultimii ani a încercat activ să se alăture organizațiilor internaționale, inclusiv UNESCO și Interpol. Peste 60 de țări, inclusiv Rusia, India și China, precum și cinci state membre ale UE,printre care România, se opun recunoașterii Kosovo.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img