spot_img
6.1 C
București
duminică, noiembrie 27, 2022
AcasăAnalizeKosovo a trimis trupe speciale în zonele locuite de sârbi după eșecul...

Kosovo a trimis trupe speciale în zonele locuite de sârbi după eșecul negocierilor de la Bruxelles

-

Autorităţile autoproclamatei Republici Kosovo au trimis forţe speciale ale Ministerului Afacerilor Interne în nordul regiunii locuite de sârbi, a declarat preşedintele sârb Aleksandar Vucic într-un mesaj televizat adresat cetăţenilor în urma negocierilor eșuată cu o delegaţie a autorităţilor albaneze din Kosovo la Bruxelles.

- Reclama -

„În această seară, așa-numitele forțe speciale de poliție din Pristina au fost trimise în patru locuri diferite din nordul regiunii. Pe autostrada Srbica-Zubin-Potok și în alte locuri”, a spus el.

Autoritățile kosovare au decis să-i amendeze pe cei care nu și-au schimbat plăcuțele de înmatriculare sârbe, emitând avertismente începând cu 1 noiembrie. Amenzile vor ajunge la 150 de euro, iar cetățenii vor fi instruiți să înlocuiască plăcuțele sârbe cu plăcuțele de înmatriculare ale Kosovo nerecunoscut. După 21 aprilie 2023, când perioada de tranziție s-a încheiat, poliția din Kosovo va fi autorizată să sechestreze mașini cu numere sârbești.

Ca răspuns, sârbii din Kosovo și Metohija au părăsit toate instituțiile guvernamentale din Kosovo nerecunoscut. Liderul sârb kosovar Goran Rakic ​​a demisionat din guvernul kosovar, alături de parlamentari sârbi, judecători și șefii de municipalități. Mai târziu, polițiștii sârbi și-au scos uniformele din Kosovo.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img