spot_img
28.4 C
București
duminică, iulie 14, 2024
AcasăPoliticaKelemen, la Covasna: Am discutat multe probleme etnice cu preşedintele Iohannis

Kelemen, la Covasna: Am discutat multe probleme etnice cu preşedintele Iohannis

-

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, vineri, la Sfântu Gheorghe, că a discutat, la întâlnirile avute în ultima perioadă, la Cotroceni, cu preşedintele Klaus Iohannis, probleme legate de minoritatea maghiară, însă nu şi despre autonomie, adăugând însă că subiectul nu este tabu.

- Reclama -

„Eu cred că cu orice preşedinte se poate vorbi despre orice, nu există subiecte tabu şi bănuiesc că într-o ţară democratică nici nu trebuie să spunem că există subiecte tabu. Cu domnul preşedinte am vorbit despre foarte, foarte multe subiecte, dar nu despre autonomie. Am vorbit despre problemele legate de relaţia majoritate-minorităţile etnice, chiar am propus şi un acord politic între forţele politice parlamentare, am spus că trebuie gândită, analizată o astfel de posibilitate, şi în acest context discutăm noi cu preşedintele aceste probleme”, a declarat, vineri, la Covasna, liderul UDMR, Kelemen Hunor.

- Advertisement -

Preşedintele UDMR a amintit şi faptul că Iohannis a susţinut, în calitate de preşedinte al Forumului Democrat German, proiectul Legii minorităţilor, iniţiat în perioada guvernului Tăriceanu, şi în care există un capitol şi despre autonomia culturală, transmite Mediafax.

„Domnul Klaus Iohannis, când a fost preşedintele Forumului Democrat German, a susţinut acel proiect de lege care a fost iniţiat încă din perioada lui Călin Popescu Tăriceanu şi trimis în Parlament. E vorba despre Legea minorităţilor naţionale, care conţine şi capitolul privind autonomia culturală. Deci, aici vorbim despre garanţii instituţionale pentru păstrarea identităţii etnice pentru fiecare minoritate în parte, inclusiv pentru cea mai numeroasă minoritate din România, minoritatea maghiară”, a declarat Kelemen Hunor.

- Advertisement -

Acesta a menţionat că nu doreşte să comenteze afirmaţiile făcute de Klaus Iohannis la Berlin cu privire la minoritatea maghiară.

 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img